Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția pirn care Frigotehnica, companie din industria frigului comercial și industrial, este achiziționată de compania franceză VINCI Energies, parte a grupului VINCI, unul dintre cele mai mari jucători în construcții din Europa.
VINCI își propune transformarea Frigotehnica în centru de excelență în frig pentru Europa Centrală și de Est.
ROCA Investments mai deține și alte companii, precum BICO Industries (producător de plasă din fibră), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producător de cabluri electrice), MECANEX (producător de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (fermă piscicolă), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (îngrijire personală), Yellow.Menu (restaurant online) și Sinteza (industrie chimică).
În luna septembrie 2019, ROCA a avizat un împrumut de până la 16 milioane lei de la Banca Transilvania pentru Frigotehnica.
Înființată în 1949, Frigotehnica își concentrează businessul pe furnizarea de soluții pentru instalațiile frigorifice ale marilor retaileri, ale centrelor logistice, precum și în industria alimentară.
Frigotehnica operează la momentul actual pe două piețe externe, respectiv Bulgaria și Ucraina.
VINCI Energies are peste 65.000 de angajați în Europa, Africa, Asia, America, Oceania și Orientul Mijlociu. Vinci este prezentă pe piața locală prin intermediul Vinci Energies, Eurovia și Vinci Construction.
În 2005, grupul Vinci a fost subiectul unui scandal politic după ce în anul precedent semnase cu Guvernul Năstase contractul pentru realizarea autostrăzii Comarnic-Brașov. În acel an 2005, noul președinte, Traian Băsescu, a cerut rezilierea contractului, acuzând guvernarea PSD că "și-a luat tainul" pentru a atribui acest contract.