Piața turistică din România prin servicii de tip Airbnb este în creștere, dar datele oficiale au lipsit până recent. Când măsoară numărul de turiști care e vizitează, abia de curând Institutul Național de Statistică a inclus și segmentul acesta de turiști care preferă camerele de închiriat sau apartamentele, mai ieftine decât hotelurile.
În plus, de cele mai multe ori ai inclus în apartament și o bucătărie, mașină de spălat și alte asemenea aparate utile într-un concediu. E drept, te poți uneori trezi și cu anularea rezervării, ceea ce e mai puțin probabil decât în cazul unui hotel la care ai făcut rezervare.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În luna iunie, numărul turiștilor care au vizitat România în regim Airbnb a fost de 121.753 turiști, adică aproape 10% din totalul turiștilor, arată HotNews.
De la începutul acestui an, numărul sosirilor în apartamente și camere de inchiriat a fost de aproape o jumătate de milion , mai exact 489.521, aproximativ 9% din total sosiri.
Când Airbnb, o piață online pentru cazare, gazdă și închirieri de vacanță, a fost fondată în 2008, startup-ul a înregistrat o explozie în industria turismului. Azi, Airbnb este un nume ultra-cunoscut și una dintre cele mai descărcate aplicații din lume.
CITEȘTE ȘI TABEL Noi scumpiri. Prețul motorinei, peste cel al benzineiDar succesul Airbnb nu a venit peste noapte. Startup-ul a achiziționat o serie de alte startup-uri pentru a-și spori eforturile de personalizare. NabeWise , prima achiziție a Airbnb din 2012, radună informații despre anumite locații pentru a crea ghiduri despre orașe – așa a început Airbnb să ofere turiștilor recomandări locale hiperpersonalizate. Cea de-a doua achiziție din 2012, Localmind , a făcut mai ușor pentru călători să personalizeze întrebările pe care le pun despre locul în care ajungi.
Apoi, în 2017, Airbnb și-a lărgit metodele de plată digitale prin achiziționarea Tilt.com în februarie 2017. Tot în acel an a crescut gradul de accesibilitate prin achiziționarea Accomable , cândva cunoscut sub numele de Airbnb pentru persoanele cu dizabilități
În 2019, au achiziționat și alte aplicații cum ar fi HotelTonight , care reunește ofertele de camere de hotel pentru călătorii last minute și apoi cumpărând Urbandoor.