Airbnb - cele mai scumpe și cele mai ieftine destinații de vacanță din Europa. Protagoniste sunt țările din nordul și estul Europei

Airbnb - cele mai scumpe și cele mai ieftine destinații de vacanță din Europa. Protagoniste sunt țările din nordul și estul Europei
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2024

Odată cu sosirea verii, planificarea vacanțelor duce la o creștere a numărului de rezervări Airbnb în toată Europa, scrie Neftemporiki.gr. Cererea pentru iunie și iulie a crescut cu 17% față de 2023, în timp ce pentru august a crescut cu 22%, potrivit datelor culese de AirDna - un portal care colectează date Airbnb de la 1,5 milioane de administratori și proprietari de spații de cazare.

Cele mai căutate destinații

În ce privește destinațiile, țările care înregistrează cea mai mare creștere anuală a rezervărilor Airbnb pentru sezonul estival nu sunt, poate în mod surprinzător, cele mediteraneene, ci țările din Europa de Nord și de Est: Finlanda (+31%), Norvegia (+30% ), Polonia (+29%), Germania (+29%) și Cehia (+26%), arată Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Veneția introduce noi restricții pentru turiști CITEȘTE ȘI Veneția introduce noi restricții pentru turiști
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Pe de altă parte, cea mai slabă cerere este cea a destinațiilor care au cunoscut o creștere puternică anul trecut, precum Portugalia (+14%) și Italia (+13%).

În privința orașelor, predomină München, înregistrând o creștere a rezervărilor Airbnb de peste 50%. Motivul este simplu: capitala bavareză va găzdui meciul de deschidere al Campionatului European de fotbal pe 14 iunie, dar se afirmă și ca locație la modă pentru vara lui 2024.

Creștere ușoară a prețurilor în Grecia

Comparativ cu iunie-august 2023, prețurile pentru rezervările Airbnb au crescut cu 27% în Danemarca, Marea Britanie 16%, Spania 14%, Polonia și Germania cu 13%, fiecare. În partea de jos a clasamentului se află Ungaria 5%, Norvegia 4%, Suedia 2% și Grecia cu o creștere de doar 1%.

Conform datelor AirDna, cea mai scumpă țară pentru prețurile Airbnb este Islanda unde pentru o închiriere pe termen scurt în perioada iunie-august veți plăti în medie 264 de euro pe săptămână. Urmează Monaco (261 euro), Marea Britanie (260 euro), Spania (253 euro) și Grecia (236 euro).

Italia se situează pe locul opt cu 210 de euro, urmată de Turcia (207 euro). Prețurile în Europa de Est sunt mult mai mici, în Kosovo ridicându-se la doar 50 de euro. În Albania, o țară care a crescut foarte mult ca destinație turistică în ultimii ani, cei care rezervă Airbnb vor cheltui în medie 84 de euro pe zi.

FOTO Lisabona, un oraș care moare din cauza propriului succes CITEȘTE ȘI FOTO Lisabona, un oraș care moare din cauza propriului succes

Ibiza mai scumpă decât Mykonos

Ies în evidență prețurile medii astronomice ale unora dintre cele mai luxoase destinații din Europa. Făcând o comparație între insulele mediteraneene, Ibiza deține recordul pentru cea mai scumpă locație Airbnb, cu un preț mediu zilnic de 830 de euro. Urmează Mykonos cu 750 de euro, Amalfi și Positano cu o medie de 744 de euro pe zi.

Pe de altă parte, Ankara este cea mai ieftină capitală (40 de euro) pentru o rezervare pe termen scurt, în timp ce cel mai mic preț mediu pentru închirieri pe termen scurt în această vară este în Eskișehir din Anatolia, Turcia, la doar 35 de euro pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbnb
cazare
vacanta