Peste 30.000 de turiști pe Litoral în acest weekend

Peste 30.000 de turiști pe Litoral în acest weekend
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2024

Peste 30.000 de turiști sunt prezenți în acest weekend pe Litoralul românesc, gradul de ocupare al hotelurilor de fiind de peste 60%, susține secretarul general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR), Corina Martin.

"Grad mare de ocupare, de 70%, în Mamaia, dar și în orașul Constanța, unde pentru astăzi nu mai sunt camere disponibile în nici un hotel de 4 stele! În urma consultărilor cu reprezentanții agențiilor de turism și cu hotelierii, în acest weekend gradul de ocupare al hotelurilor de pe întregul litoral va fi de peste 60%. Cele mai aglomerate stațiuni sunt acum, la început de vară, Mamaia, Eforie Nord și Costinești", a transmis Corina Martin.

Urmărește-ne și pe Google News
O stațiune din Spania introduce noi reguli pentru turiști CITEȘTE ȘI O stațiune din Spania introduce noi reguli pentru turiști
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Potrivit sursei citate, turiștii se bucură în această perioadă de tarife reduse cu cel puțin 60-80% față de tarifele de plin sezon, dar și de facilitățile pentru copii, locuri de joacă, piscine încălzite ori spectacole cu animatori. Pentru cazare cu mic dejun pentru un hotel de trei stele, tariful este între 120 și 170 de lei, pentru hoteluri de patru stele între 170 și 250 de lei, iar în zona all-inclusive tarifele sunt cuprinse între 370 și 500 de lei, preț valabil pe cameră, pentru două persoane, scrie Agerpres.

"Spectacolele la Delfinariu, vizitele în Parcurile de aventură din sudul Litoralului, plimbarea cu Telegondola Mamaia, croazierele pe mare cu plecare din Portul Tomis, turul deasupra orașului Constanța și a Mării Negre din Roata panoramică și un dejun sau o cină savuroasă de pește și fructe de mare la restaurantele din Marina Tomis a orașului Constanța se numără pt printre cele mai solicitate atracții", a mai spus secretarul general al federației.

Nu în ultimul rând, festivalurile de stradă, concertele, petrecerile în cluburi și restaurante sau pe plajă, dar și multe competiții sportive atrag către Litoralul românesc un număr foarte mare de turiști și vizitatori. "În plus, avem un început de iunie extrem de călduros. Meteorologii anunță 33 de grade Celsius, apa mării este și ea foarte caldă, deja s-au înregistrat 20 de grade, deci cu cel puțin 4 grade peste media normală. Un debut de sezon surprinzător de bun, dar binemeritat și îndelung așteptat de turiști și de operatorii din industria ospitalității de pe Litoral", a adăugat Corina Martin

viewscnt
Afla mai multe despre
corina martin
turisti
litoral