Singapore aprobă 16 specii de insecte comestibile pentru vânzare și consum

Singapore aprobă 16 specii de insecte comestibile pentru vânzare și consum
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2024

Agenția pentru siguranța alimentelor din Singapore a aprobat 16 specii de insecte comestibile pentru vânzare și consum în țară, potrivit unei circulare publice din 8 iulie adresată comercianților de alimente, transmite CNN.

„Cu efect imediat, documentul va permite importul de insecte și produse din insecte aparținând speciilor care au fost evaluate caă se încadrează la nivel redus de precauție”, a spus Agenția pentru Alimentație din Singapore (SFA) în comunicatul său, scrie G4Media.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Lucrările de defrișare pe Valea Oltului au depășit 23% CITEȘTE ȘI VIDEO Lucrările de defrișare pe Valea Oltului au depășit 23%
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Insectele aprobate de Agenția de stat includ lăcuste, viermi de făină și mai multe specii de gândaci. „Aceste insecte și produse din insecte pot fi folosite pentru consumul uman sau ca hrană pentru animalele care produc alimente”, se arată în comunicat, iar insectele nu pot fi „recoltate din sălbăticie”.

„Dovada documentară (este necesară pentru a demonstra) că insectele sunt crescute în spații reglementate de autoritatea competentă”, potrivit sursei citate.

CNN a contactat SFA pentru comentarii suplimentare despre noile reglementări.

Un purtător de cuvânt a spus că insectele care nu sunt incluse pe listă vor „trebuie supuse unei evaluări pentru a se asigura că pot fi folosite pentru consumul uman”.

Precum în majoritatea zonelor de pe glob, consumul de insecte în Singapore este încă o noutate. Cercetătorii au înregistrat peste 2.100 de specii comestibile de insecte – dintre care multe sunt pline de vitamine și minerale importante și servesc ca o sursă durabilă de proteine ​​bogate în contrast cu produsele de origine animală.

„Insectele sunt o sursă de proteine ​​trecută cu vederea și o modalitate de a lupta împotriva schimbărilor climatice”, potrivit unui raport din 2022 al Forumului Economic Mondial. „Consumul nostru de proteine ​​animale este sursa de gaze cu efect de seră și a schimbărilor climatice. Insectele (comestibile) pot compensa schimbările climatice în multe feluri”, au spus cercetătorii.

Efectul caniculei - Ministrul Energiei a convocat comitetul ministerial pentru sectorul energetic. Avertisment anterior: Putem avea pene de curent! CITEȘTE ȘI Efectul caniculei - Ministrul Energiei a convocat comitetul ministerial pentru sectorul energetic. Avertisment anterior: Putem avea pene de curent!

Tacos cu lăcuste este un preparat servite ca o delicatesă populară în anumite părți ale Mexicului. Furnicile, greierii și chiar tarantulele sunt consumate în mod obișnuit în alte țări din Asia de Sud-Est precum Thailanda și Cambodgia.

Insectele vii sunt vândute în mod obișnuit în Singapore ca hrană pentru animalele de companie, cum ar fi păsările cântătoare și reptilele, dar ar putea fi o opțiune nouă și interesantă și pentru stăpânii acestora. Bucătari, restaurante și companii locale de produse alimentare și băuturi au experimentat diferite moduri de a servi insectele în siguranță în feluri de mâncare, cum ar fi crabi de ouă sărați cu superviermi și produse precum batoanele proteice.

viewscnt
Afla mai multe despre
singapore
insecte comestibile