Unilever anunță concedieri

Unilever anunță concedieri
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2024

Producătorul de bunuri de larg consum Unilever intenționează să renunțe la o treime din angajații europeni care fac muncă de birou, până la finalul anului viitor, în condițiile în care noul director general merge înainte cu planul său de a stimula creșterea, se arată într-un articol publicat vineri de Financial Times (FT) și preluat de site-ul irishtimes.com.

Compania inclusă în indicele FTSE 100 al Bursei de la Londra i-a anunțat pe directorii importanți că 3.200 de locuri de muncă din Europa vor fi eliminate până la finalul lui 2025. Unilever are aproximativ 6.000 de angajați în Marea Britanie și Irlanda, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

Reducerile de personal fac parte din „programul de productivitate” anunțat în martie de Unilever, care include concedierea pe plan global a 7.500 de angajați. Compania are între 10.000 și 11.000 de angajați la birourile din Europa. Pe plan global sunt aproximativ 128.000 de angajați.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Așteptatul impact net asupra funcțiilor din Europa, până la finalul anului viitor, este de între 3.000 și 3.200 de poziții”. Concedierile vor fi în primul rând în rândul angajaților europeni care fac muncă de birou și nu vor include locurile de muncă din fabrici, a afirmat Constantina Tribou, directorul de resurse umane.

Încă nu s-a decis exact unde vor avea loc concedierile la nivel european, al cărei sediu central este la Londra, după ce în 2020 a renunțat la structura sa duală.

Într-un comunicat, Unilever a informat că în următoarele săptămâni va începe un proces de consultare cu angajații afectați.

Hein Schumacher, care l-a înlocuit în urmă cu un an pe Alan Jope în funcția de director general al Unilever, este sub presiune din partea acționarilor pentru revitalizarea companiei și pentru a a stimula creșterea, după ani de performanțe modeste, scrie sursa citată.

viewscnt
Afla mai multe despre
unilever
concedieri