Bulgarii și românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-și asigura o masă adecvată

Bulgarii și românii sunt europenii cu cele mai mari probleme în a-și asigura o masă adecvată
scris 10 iul 2023

Aproximativ 8,3% din populația Uniunii Europene nu își permitea în 2022 o masă care să conțină carne, pește sau echivalentul vegetal odată la două zile, în creștere cu un punct procentual față de situația din 2021, arată datele publicate de Eurostat.

Mai mult, în rândul persoanelor aflate în risc de sărăcie, ponderea celor din UE care nu își permiteau o masă adecvată era de 19,7% în 2022, în creștere cu 2,2 puncte procentuale comparativ cu situația din 2021, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Scăderi de prețuri la produsele de bază începând cu luna august, susține ministrul Economiei CITEȘTE ȘI Scăderi de prețuri la produsele de bază începând cu luna august, susține ministrul Economiei
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Această diferență între populația totală și cea expusă riscului de sărăcie, în termeni de capacitate de a-și permite o masă adecvată, era vizibilă și în rândul statelor membre UE. Cea mai mare pondere a persoanelor în risc de sărăcie care nu își permiteau o masă adecvată se înregistra în Bulgaria (44,6%), urmată de România (43%) și Slovacia (40,5%). La polul opus, cel mai mic procent se înregistra în Irlanda (5%), Luxemburg (5,1%) și Cipru (5,6%).

Când vine vorba de populația totală, 22,1% dintre români nu își permiteau în 2022 o masă adecvată, acesta fiind cel mai mare procent din UE, față de doar 1,4% dintre irlandezi.

Capacitatea de a-ți permite o masă adecvată face parte din Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă (SDG). Obiectivul de Dezvoltare Durabilă numărul 2 vizează Eradicarea foametei și a tuturor formelor de malnutriție până în 2030.

viewscnt
Afla mai multe despre
masa
romania
bulgari