One United Properties - vânzări de proprietăți închiriate pe termen lung în valoare de peste 52 milioane de euro

One United Properties - vânzări de proprietăți închiriate pe termen lung în valoare de peste 52 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:12

One United Properties, investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte rezidențiale, de birouri din România, a vândut proprietăți închiriate pe termen lung, parte din portofoliul său de proiecte comerciale, în valoare de 52,4 milioane de euro în ultimele 18 luni.

Suprafața totală a acestor proprietăți este de 20.851 mp GLA (suprafață brută închiriabilă), iar tranzacțiile au înregistrat un randament mediu de 6,64%.

EXCLUSIV Argo Group, odată cel mai mare proprietar de mall-uri din România, controlat de cea mai mare bancă din Franța și un ex-vice Deutsche Bank, își pregătește ieșirea de pe piață CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Argo Group, odată cel mai mare proprietar de mall-uri din România, controlat de cea mai mare bancă din Franța și un ex-vice Deutsche Bank, își pregătește ieșirea de pe piață
Urmărește-ne și pe Google News

Printre proprietățile tranzacționate se numără One Herăstrău Office, spațiul comercial Lidl de la One Verdi Park, clădirea One North Gate 2, precum și spațiile comerciale din dezvoltările One Cotroceni Park și One High District destinate deschiderii unor noi centre sportive cu piscină operate de WorldClass.

„Activitatea intensă pe care divizia comercială a companiei noastre a derulat-o în ultimul an și jumătate indică o creștere semnificativă a interesului investitorilor pentru activele generatoare de venit, ceea ce ne arată că piața de vânzare a acestor proprietăți este nu doar dinamică, ci și lichidă. Această tendință este alimentată de scăderea ratelor dobânzilor, ceea ce face ca randamentele de piață să devină din ce în ce mai atractive pentru investitori. Am vândut toate activele închiriate din portofoliu care aveau dimensiune mică, sub 10 milioane de euro per proprietate, iar cererea pe care am găsit-o în piață a fost foarte robustă”, a declarat Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties.

One United Properties a început recent construcția One Technology District, un campus de birouri și laboratoare de cercetare, proiect construit pentru gigantul german Infineon Technologies, companie listata la Bursa din Frankfurt și lider mondial în domeniul semiconductorilor. One Technology District va găzdui cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare pentru cipuri semiconductoare din sud-estul Europei și va acoperi nevoile Infineon pentru o perioadă de 15 ani, începând cu anul 2026. Valoarea totală a contractului se ridică la 57 de milioane de euro (fără TVA) și reprezintă unul dintre cele mai mari acorduri de preînchiriere înregistrate vreodată pe piața de birouri din țara noastră.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
8 noiembrie - Maraton Black Friday
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Numărul conexiunilor de Internet a crescut în România și au scăzut convorbirile telefonice CITEȘTE ȘI Numărul conexiunilor de Internet a crescut în România și au scăzut convorbirile telefonice

Compania se concentrează pe dezvoltarea proiectelor de birouri închiriate și pre-închiriate integral.

La data de 30 iunie 2024, portofoliul comercial al One United Properties includea 163.000 mp GLA, dintre care 119.000 mp operaționali în dezvoltări precum One Tower, One Cotroceni Park, One Verdi Park și Eliade Tower, și în construcție One Gallery (fosta hală Ford aflată în plin proces de restaurare), One Technology District și Mondrian București.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
apartamente
chirii