FOTO Atenor refinanțează și rescoate la vânzare complexul Hermes Business Campus, curtat de jucători mari. A început și vânzările de locuințe, în pofida COVID-19

FOTO Atenor refinanțează și rescoate la vânzare complexul Hermes Business Campus, curtat de jucători mari. A început și vânzările de locuințe, în pofida COVID-19

Hermes Business Campus

scris 28 mai 2020

Dezvoltatorul imobiliar belgian Atenor a anunțat că, până la finalul lunii iunie, va refinanța, pe termen lung, complexul de birouri Hermes Business Campus din Pipera pentru suma de 85 milioane de euro și îl va scoate, din nou, la vânzare. În paralel, va începe construcția primului său ansamblu rezidențial din România imediat ce va atinge o rată satisfăcătoare de antecontracte.

Noile proiecte pregătite pe piața imobiliară și cea logistică vor fi anunțate astăzi, într-o videoconferință specială Profit.ro, care va începe la ora 10. Videoconferința va fi transmisă în direct la Profit TV, precum și pe site-ul Profit.ro și pagina de facebook Profit.ro.

Hermes Business Campus este primul proiect dezvoltat de Atenor în România. Complexul a fost construit pe o parte din terenul fostei fabrici Electronica din Pipera, fiind format din trei clădiri, în suprafață de circa 76.000 metri pătrați. Proiectul a fost scos la vânzare în urmă cu mai mulți ani, însă, în ciuda interesului, cumpărătorii s-au retras. Printre pretendenți s-au numărat banca de investiții Morgan Stanley și Shikun & Binui, controlat de comerciantul de diamante Naty Saidoff. Vânzarea se așteaptă să genereze 150 milioane de euro, ceea ce ar plasa-o în rândul celor mai mari tranzacții imobiliare încheiate vreodată pe piața locală.

Urmărește-ne și pe Google News

„Ținta finală este să punem clădirile la vânzare pe o piață a investițiilor care a intrat într-un blocaj din cauza crizei de sănătate. Între timp, contractele de închiriere pentru aceste clădiri au fost reînnoite și generează venituri din închiriere de ordinul a 10,3 milioane de euro pe an. Criza de sănătate nu a avut un impact semnificativ asupra veniturile din închiriere (impactul a fost de sub 0,1 milioane de euro)“, au transmis reprezentanții companiei.

EXCLUSIV Cel mai bogat israelian pregătește construcția unui hotel de patru stele în nordul Bucureștiului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cel mai bogat israelian pregătește construcția unui hotel de patru stele în nordul Bucureștiului

Atenor a obținut și autorizația de construire pentru dezvoltarea primului său ansamblu rezidențial din România, Up-Site Bucharest. Proiectul este format din două turnuri de sticlă de 12 și 24 de etaje, care vor fi cele mai înalte clădiri rezidențiale din București, potrivit investitorului. Construcția celor 270 de apartamente de lux nu va începe până la atingerea unui nivel de antecontracte considerat satisfăcător.

Proiectul va fi construit pe un teren cumpărat de Atenor anul trecut de la compania cu acționariat spaniol Alia Nord cu peste 5 milioane de euro, tranzacție prezentată în exclusivitate de Profit.ro. Lotul de 7.150 de metri pătrați este amplasat peste drum de mallul Promenada.


În februarie, Atenor a început construcția unei clădiri de birouri moderne, lângă Casa Cesianu (fostă Legație Germană și Cazinoul Victoria), deținută tot de companie și închiriată casei de avocatură Noerr. Noul imobil de birouri are ca unic chiriaș compania ING Tech, care va ocupa 13.000 de metri pătrați. Lucrările ar urma să se încheie în timpul celui de-al treilea trimestru din 2021. Atenor a mai anunțat că imobilul s-ar putea să fie vândut în 2020.


Tot în februarie, belgienii au început construcția primei părți a complexului de birouri @Expo din zona Expoziției. Partea în construcție este preînchiriat în proporție de 20%, adică 4.500 de metri pătrați, producătorului de jocuri video Gameloft. Noul complex va avea trei clădiri și o suprafață totală de 54.720 de metri pătrați.


Anul trecut, volumul de tranzacții cu proprietăți comerciale (birouri, malluri, depozite, hoteluri) a fost de doar 683 milioane de euro, sub estimările inițiale. Volumul tranzacțiilor înregistrat anul trecut a fost influențat de procesele lungi de analiză a proiectelor, cumpărătorii fiind în continuare foarte atenți la investițiile pe care le fac în România.

La începutul acestui an, brokerii JLL anunțau că tranzacții de peste 700 de milioane de euro sunt în faze avansate și apreciau ca foarte probabilă depășirea unui volum de tranzacții de 1,1 miliarde de euro pentru întregul an, ceea ce ar fi fost un nivel record al ultimilor șase ani. Apariția COVID-19 a schimbat însă lucrurile radical.

viewscnt
Afla mai multe despre
atenor
hermes business campus
@expo
dacia one
up-site bucharest