Familia Arora, acționară a Peeraj, unul dintre cele mai importante grupuri de francize de modă din România, a intrat pe piața dezvoltărilor imobiliare de lux, sub brandul Ubique Development, cu un prim proiect boutique amplasat lângă kilometrul 0 al Capitalei, pe un teren cumpărat de la Intercontinental și râvnit de nume importante din sectorul imobiliar, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Familia Sachin, Vinod și Mihaela Arora a cumpărat de la Compania Hotelieră Intercontinental România, a familiei Adamescu, un teren de 950 de metri pătrați lipit de teatrul Arcub de pe strada Batiștei din mijlocul Bucureștiului, cu un preț de 1,75 milioane de euro (1.842 de euro/metru pătrat).
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Pe acest amplasament, în anii 70-80, a funcționat teatrul de vară al Arcub, ulterior spațiul fiind mai mult nefolosit.
Constructorul austriac Strabag a depus două oferte pentru acest teren, în 2016 și 2017, cu prețul de 1.050 de euro/metru pătrat, respectiv 1.379 de euro/metru pătrat, iar investitorul olandez Johannes Jozefus Maria Baakman, proprietarul Magazinului București, a oferit 1.500 de euro/metru pătrat, însă toate au fost considerate insuficiente de către vânzător. Grupul imobiliar Rock Development, coordonat de fostul bancher Mircea Cotigă, a oferit 1,85 milioane de euro, însă a fost considerat insuficient deoarece prețul era condiționat de obținerea autorizației de construire.
Familia Arora lucrează la structura proiectului rezidențial Centralis construit pe acest teren și spune că a vândut deja 16 din cele 21 de apartamente de lux. Imobilul, cu 4 etaje, este construit în stil art deco reinterpretat de biroul de arhitectură Rubrick. Prețurile de vânzare variază între 158.000 de euro și 620.000 de euro, iar prețul parcărilor subterane este de 32.500 de euro. Proiectul este finanțat de Libra Bank.
„Ubique Devolpment este un concept nou, aflat la început de drum, prin care se dorește dezvoltarea de proiecte rezidențiale cu un standard de locuire înalt și foarte înalt, cu un număr redus de apartamente, în zone ultracentrale și cu preocupare pentru implementarea tehnologiilor moderne“, a declarat, pentru Profit.ro, Dan Giga, reprezentantul dezvoltatorului.
Familia Arora mai are în pregătire proiectul rezidențial Știrbei Vodă 132, cu 18 apartamente, în care a fost atras în echipa de investitori și antreprenorul în serie Sergiu Roșca, unul dintre fondatorii GapMinder – un fond de investiții destinat companiilor de tip start-up din sectorul tehnologiei.
Sursele Profit.ro din piața imobiliară spun că familia Arora mai deține o serie de vile în zona Dorobanți-Capitale.
Familia Arora este cunoscută ca dezvoltatoare a rețelei de magazine de modă Peeraj Brands International, ajunsă în perioada de vârf din 2017 la peste 100 de magazine și afaceri de aproape 300 de milioane de lei. Vânzarea rețelei de 54 de magazine de pantofi CCC, dezvoltate în sistem de franciză în România, către compania mamă a CCC din Polonia, într-o tranzacție de 33 de milioane de euro, a dus la înjumătățirea afacerilor Peeraj, iar, ulterior, pandemia a dus la închiderea unora dintre magazine.
Acum, grupul mai are în România circa 30 de magazine, iar anul trecut a generat vânzari de 61 de milioane de lei cu 169 de angajați. În contextul schimbărilor provocate de pandemie și al închiderii magazinelor fizice deținute de Peeraj, grupul a decis, în iarna lui 2020, să lanseze și magazinul online distinctive.ro.
Peeraj operează în România magazine în franciză sub brandurile Swarovski, Emporio Armani, Boggi, Geox, Miniso și Skechers.
O parte din banii obținuți din vânzarea rețelei CCC au fost folosiți pentru achiziția lanțului de patru restaurante Calif-Condimental din București.
Grupul Peeraj este unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii logistice din Emiratele Arabe Unite, capabil să manipuleze mărfuri generale și mărfuri periculoase. De asemenea, este unul dintre principalii furnizori de pachete de țevi, fitinguri, flanșe și supape pentru proiecte de petrol și gaze din Orientul Mijlociu, India, Pakistan, Bangladesh și continentul african.