Statele Unite vor bloca vânzarea Kaspersky

Statele Unite vor bloca vânzarea Kaspersky
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 iun 2024

Administrația de la Casa Albă a decis să blocheze soluțiile de securitate Kaspersky din cauza temerilor legate de legăturile companiei cu guvernul rus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Hotărârea prevede interzicerea vânzării soluțiilor de securitate Kaspersky în Statele Unite începând din data de 20 iulie.

Compania mai poate emite update-uri pentru clienții americani vreme de aproximativ două luni. Din 29 septembrie, va fi blocată și actualizarea acestora programe.

Apple negociază cu mai multe companii chineze care dezvoltă modele lingvistice CITEȘTE ȘI Apple negociază cu mai multe companii chineze care dezvoltă modele lingvistice

Secretarul Comerțului, Gina Raimondo a declarat că există riscul ca aplicațiile Kaspersky să instaleze malware, care să colecteze date despre utilizatorii americani.

Legăturile Kaspersky cu guvernul rus au fost dezbătute frecvent în ultimii ani, o temă care seamănă, până la un punct, cu cea a TikTok și relația acestei rețele cu China.

În 2022, Kaspersky a fost trecută pe o listă cu firme care prezintă un „risc acceptabil” de securitate, după ce în 2017, soluțiile companiei rusești erau interzise de pe calculatoarele federale.

viewscnt
Afla mai multe despre
statele unite
kaspersky
securitate
rusia