Apple explică de ce doar iPhone 15 Pro primește funcții de AI

Apple explică de ce doar iPhone 15 Pro primește funcții de AI
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 iun 2024

Suspectată că încearcă să forțeze utilizatorii să cumpere noi smartphone-uri, Apple a explicat care este motivul pentru care noile funcții de inteligență artificială ale companiei vor fi disponibile doar pe cele mai scumpe modele din seria iPhone 15.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

La WWDC 2024, Apple a prezentat o serie de funcții de AI pe care le va introduce pe smartphone-urile și pe celelalte dispozitive ale companiei începând din toamnă, când va lansa iOS 18.

Tot atunci s-a aflat că doar două modele dintre toate iPhone-urile care există în prezent vor beneficia de aceste funcții: iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max, adică cele mai scumpe și mai puternice modele ale celei mai recente serii.

Apple se concentrează pe dezvoltarea unei căști de VR mai ieftine CITEȘTE ȘI Apple se concentrează pe dezvoltarea unei căști de VR mai ieftine

Conform lui John Giannandrea, cel care conduce eforturile Apple în zona inteligenței artificiale, este o chestiune ce ține de puterea de procesare și memoria disponibilă.

Acesta explică, într-un interviu pentru Daring Fireball, că AI-ul are nevoie de foarte multă putere de calcul, care implică un procesor rapid și suficient de multă și de rapidă memorie RAM. Teoretic, AI-ul ar putea fi implementat și pe smartphone-urile mai vechi, însă, ar funcționa foarte încet.

Cele două modele iPhone 15 Pro beneficiază de un Neural Engine cu 16 nuclee, care face parte din chipset-ul A17 Pro. Acesta poate realiza aproape 35 de trilioane de operațiuni pe secundă, aproximativ dublu față de vechiul A16.

Cât despre memorie, Apple a fost criticată de-a lungul timpului că nu pune suficient RAM pe iPhone, iar acum, acest aspect a ajuns să stea în calea implementării modelelor lingvistice.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 15 pro
inteligență artificială