Safetech Innovations, companie din domeniul securității cibernetice din România, a înregistrat în 2018 un profit net de aproximativ 1,1 milioane lei, un nou record în istoria companiei, dublu față de rezultatul înregistrat în 2017, și vizează listarea pe piața AeRO a Bursei de Valori București.
În ceea ce privește veniturile, compania a obținut în 2018 o cifră de afaceri de 7 milioane lei, o scădere față de rezultatul din 2017, care a fost de 8 milioane lei. Scăderea a fost prevăzută de conducerea companiei și a fost cauzată de schimbarea strategiei, compania devenind mai selectivă în alegerea proiectelor pe care le oferă clienților. În cursul anului 2018, compania s-a axat în mare măsură pe restructurarea ofertei de servicii și soluții, pentru a se putea concentra în primul rând pe proiecte complexe de securitate cibernetică. Scopul urmărit a fost acela ca Safetech să atingă în următorii ani o rată a rentabilității estimată la 25%.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
În 2019, compania dorește să atragă capital nou pentru dezvoltare și are în vedere o potențială listare pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Capitalul atras va fi utilizat pentru investițiile în produse și soluții proprii în domeniul securității cibernetice. Compania intenționează să lanseze primul produs propriu până la sfârșitul lunii februarie 2019, în urma unor investiții semnificative realizate pe parcursul anului 2018.
Pentru o optimizare a performanței financiare, începând cu anul 2019, Safetech va diminua vânzarea de soluții ale producătorilor, pentru a se concentra exclusiv pe furnizarea de servicii și soluții proprii de securitate cibernetică. În plus, compania intenționează să își mărească cifra de afaceri pe piețele internaționale. În 2018, aproximativ 10% din veniturile companiei Safetech au provenit din proiecte internaționale, iar compania și-a propus să majoreze acest procent la 25% în următorii ani, pentru a-și reduce astfel dependența de piața din România.
Înființată în 2011, Safetech Innovations colaborează cu peste 20 de instituții din sectorul financiar-bancar, cu companii locale din domeniul energetic și utilități și cu actori internaționali precum ArcelorMittal.