La 5 ani de când a fost raportat prima oară, Microsoft a reușit să repare un bug care ducea la creșterea masivă și inutilă a gradului de încărcare a procesorului în timp ce era folosit browser-ul Firefox.
Nivelul ridicat de încărcare a procesorului, observat și reproșat browser-ului Firefox de unii dintre utilizatori, nu era, în fapt, vina celor de la Mozilla, ci se datora unui bug de Windows pe care Microsoft tocmai l-a reparat.
Bug-ul în cauză, care era cunoscut din urmă cu 5 ani, făcea ca modulul de protecție în timp real al antivirusului Windows Defender, integrat în Windows, să realizeze un mare număr de scanări inutile în timp ce rula Firefox, iar asta creștea încărcarea procesorului cu 75%.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Asta însemna că era consumată în mod inutil o cantitate mult mai mare de energie decât era normal, iar alte programe erau private de resursele necesare.
Update-ul, disponibil pentru Windows 10 și Windows 11, este livrat împreună cu alte 97 de patch-uri care vin să rezolve probleme de securitate ale produselor Microsoft.
Printre aceste probleme se regăsește și o vulnerabilitate de tip 0-day, despre care se știe că a fost folosită de hackeri în atacurile derulate înainte să fie disponibil un patch.