Hackerii au folosit imaginea Google pentru a răspândi malware prin reclamele companiei

Hackerii au folosit imaginea Google pentru a răspândi malware prin reclamele companiei
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 aug 2024

Google a fost prins din nou în offside, după ce a rulat false reclame la unul dintre propriile produse, Google Authenticator, care, în fapt, duceau pe un site de unde era instalat un malware.

De ani buni, atacatorii folosesc reclamele Google, profitând de verificările superficiale ale companiei, pentru a instala malware pe calculatoarele victimelor.

Urmărește-ne și pe Google News

De data aceasta, însă, incidentul este unul care nu face cinste gigantului american - atacatorii s-au folosit chiar de un produs Google pentru a păcăli utilizatorii să intre pe un site infectat.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Google anunță funcții noi pentru Waze și Google Maps CITEȘTE ȘI Google anunță funcții noi pentru Waze și Google Maps

O astfel de campanie promova în paginile de căutare ale Google produsul Google Authenticator - aplicația companiei ce poate fi folosită pentru verificarea identității utilizatorului în momentul logării pe un site.

Doar că, în loc să ducă în pagina din care putea fi descărcată aplicația Google Authenticator, utilizatorii intrau pe un site de unde se pricopseau cu un malware specializat în extragerea informațiilor.

Reclamele erau cu atât mai convingătoare cu cât atacatorii puteau trece în dreptul anunțului adresa google.com.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
malware
hackeri