Lira sterlină scade puternic, atingând un nou minim al ultimilor 31 de ani în raport cu dolarul

Lira sterlină scade puternic, atingând un nou minim al ultimilor 31 de ani în raport cu dolarul
scris 5 iul 2016

Lira sterlină a scăzut marți, atingând un nou minim al ultimilor 31 de ani în raport cu dolarul, în așteptarea unui discurs al guvernatorului Băncii Angliei, Mark Carney. Săptămâna trecută, Carney a indicat că Banca Angliei ar putea adopta noi măsuri de relaxare monetară pentru a sprijini economia.

În jurul orei 12:20, lira era în scădere cu 1,14% în raport cu moneda americană, la 1,3136 dolari pe unitate, după ce a atins, pe parcursul ședinței de tranzacționare, un minim de 1,3114 dolari, cel mai redus nivel din ultimii 31 de ani.

Urmărește-ne și pe Google News

Banca Angliei a publicat marți un raport, în care afirmă că “există indicii că unele riscuri legate de Brexit au început să se materializeze”.

Potrivit unui sondaj Bloomberg în rândul analiștilor financiari, lira sterlină va continua să se deprecieze în raport cu moneda americană. Dintre cei 36 de experți intervievați, 32 estimează că moneda britanică va încheia anul la un curs egal sau mai mic cu 1,3 dolari, în timp ce prognoza mediană indică o cotație chiar sub acest nivel, de 1,25 dolari.

Băncile de investiții din Londra vor tăia bonusurile cu cel puțin 25% în acest an, din cauza Brexit CITEȘTE ȘI Băncile de investiții din Londra vor tăia bonusurile cu cel puțin 25% în acest an, din cauza Brexit

Prognozele pesimiste privind evoluția lirei sterline reflectă o scădere a încrederii analiștilor în economia britanică post-referendum, însă deprecierea monedei ar putea atenua efectele părăsirii UE de către Marea Britanie, având în vedere că exporturile se ieftinesc. Devalorizarea lirei a sprijinit deja revenirea acțiunilor londoneze, care au recuperat pierderile provocate de votul pro-Brexit.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira
brexit
banca angliei
dolar