Băncile de investiții din Londra vor tăia bonusurile cu cel puțin 25% în acest an, din cauza Brexit

Băncile de investiții din Londra vor tăia bonusurile cu cel puțin 25% în acest an, din cauza Brexit
scris 5 iul 2016

Băncile de investiții din Londra vor reduce bonusurile angajaților cu cel puțin 25% în acest an, din cauza votului pro-Brexit, care descurajează tranzacțiile și riscă să genereze costuri pentru transferarea angajaților, potrivit unor directori și specialiști în recrutare, citați de Bloomberg.

Unii bancheri vor avea și mai puțin noroc, fiind probabil ca în septembrie să aibă loc o nouă rundă de concedieri, dacă activitățile nu își vor reveni, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

”Veniturile și profiturile mai scăzute înseamnă compensații mai mici”, a declarat recent președintele HSBC, Douglas Flint, întrebat dacă Brexit-ul va reduce compensațiile bancherilor.

Votul pentru Brexit a agitat deja piețele financiare și ar putea reduce investițiile, provocând o nouă problemă unor bănci europene mari, ca Deutsche Bank, Barclays și Credit Suisse Group, care se află în procese de reorganizare. Rezultatul ar putea fi bonusuri zero în acest an și o evaluare a compensațiilor în anii următori, pentru reducerea costurilor.

Băncile au înăsprit creditarea populației înainte de aplicarea legii dării în plată, arată un sondaj BNR CITEȘTE ȘI Băncile au înăsprit creditarea populației înainte de aplicarea legii dării în plată, arată un sondaj BNR

”Realitatea ne-ar putea lovi, astăzi este vorba despre conservarea locurilor de muncă, nu despre bonusuri. Lucrurile se vor schimba, iar unii oameni ar trebui să nu se aștepte la bonusuri”, a spus Jason Kennedy, director general la firma de recrutare Kennedy Group în Londra.

Londra, cel mai mare centru de tranzacții valuntare din lume, de credite bancare transfrontaliere și de tranzacții cu instrumente derivate cu dobânzi, a trecut dintr-o criză în alta din 2008, când zeci de mii de locuri de muncă au fost desființate, pe fondul naționalizării Royal Bank of Scotland Group și al falimentului băncii americane Lehman Brothers Holdings.

Ulterior, sectorul bancar european a fost supus unor amenzi mari din cauza practicilor incorecte din trecut, numai în 2015 fiind aplicate penalizări și acorduri de închidere a unor investiții de 12,6 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
banci investitii
brexit