Consiliul federal elvețian a emis un ordin către Credit Suisse pentru a suspenda temporar anumite tipuri de plăți variabile pentru angajații băncii, a anunțat Guvernul de la Berna, transmite Reuters.
"Măsura se referă la remunerația acordată dar amânată pentru anii financiari de până în 2022, de exemplu sub forma plăților de acțiuni", a informat într-un comunicat Consiliul federal elvețian, arată Agerpres.
Plățile restante care sunt pe cale de a fi plătite sunt exceptate de la acest ordin, a precizat Guvernul de la Berna. Instituția a dat instrucțiuni departamentului financiar să propună noi măsuri privind remunerația variabilă la Credit Suisse.
UBS Group AG le-a spus bancherilor Credit Suisse de la divizia de gestionare a averilor că ar putea beneficia de stimulente financiare, pentru a-i convinge să rămână, în condițiile în care grupul elvețian încearcă să-i liniștească pe principalii angajați după preluare, au declarat luni pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.
La Zurich, angajații Credit Suisse de la divizia de gestionare a averilor s-au întâlnit cu Iqbal Khan, președintele diviziei globale de gestionare a averilor de la UBS și cu Francesco de Ferrari, responsabilul Credit Suisse pentru divizia de gestionare a averilor, care au dat asigurări angajaților că cele două bănci vor putea acționa "ca o mare familie". De asemenea, oficialii au confirmat că vor fi acordate stimulente pentru cei care nu demisionează, cel mai probabil fiind vorba de angajații de la ghișeu, susțin sursele.
Un purtător de cuvânt al UBS nu a dorit să comenteze.
UBS a anunțat duminică că va plăti trei miliarde de franci elvețieni (3,23 miliarde de dolari) pentru Credit Suisse, tranzacția urmând să se încheie până la finalul lui 2023. De la Trezoreria americană și până la Banca Centrală Europeană, această preluare a fost salutată imediat de cei care se temeau de noi turbulențe pe piețele financiare, deja îngrijorate de recenta prăbușire a Silicon Valley Bank și a mai multor bănci regionale din SUA.
Este prima salvare a unei bănci globale de la criza financiară din 2008.
Înaintea tranzacției, Credit Suisse lucra la un plan ce viza concedierea a 9.000 de angajați iar sursele susțin că acum cifra ar putea ajunge la 10.000.