Fondul European de Investiții, acord de împrumut subordonat în valoare de 5 milioane de lei cu Instant Factoring IFN. Compania a intrat recent în Spania

Fondul European de Investiții, acord de împrumut subordonat în valoare de 5 milioane de lei cu Instant Factoring IFN. Compania a intrat recent în Spania

Cristian Ionescu, CEO Instant Factoring

Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 08:15

Fondul European de Investiții (FEI) a semnat un acord de împrumut subordonat în valoare de 5 milioane de lei (1 milion de euro) cu Fintech Instant Factoring IFN, entitate din România, pentru a o ajuta să-și extindă creditarea către întreprinderile mici din țară, conform unui comunicat al FEI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Instant Factoring, platformă românească de micro-finanțare a firmelor mici, activă pe piața locală din aprilie 2018, a anunțat recent că se extinde pe piața din Spania.

Restart Energy atrage finanțare de 3,3 milioane euro prin emisiune de obligațiuni, jumătate din suma țintită CITEȘTE ȘI Restart Energy atrage finanțare de 3,3 milioane euro prin emisiune de obligațiuni, jumătate din suma țintită

"Suntem onorați că Instant Factoring este prima companie fintech și factoring din România care primește finanțare din programul InvestEU, gestionat de Fondul European de Investiții. Fondurile vor fi folosite pentru a ne extinde capacitatea operațională, pentru a deschide noi sucursale, pentru a ne dezvolta echipa de vânzări și marketing și pentru a investi în tehnologie și software. Acest sprijin ne va permite să creștem capacitatea de creditare și să răspundem mai bine nevoilor clienților noștri, contribuind în mod semnificativ la dezvoltarea economică a României. Finanțarea reprezintă un pas important în colaborarea noastră cu FEI și deschide calea pentru noi oportunități de creștere și dezvoltare pe termen mediu și lung. Suntem încrezători că acest parteneriat va continua să crească și să aibă un impact pozitiv de durată asupra pieței financiare și a economiei, în ansamblu", a declarat Cristian Ionescu, CEO Instant Factoring.

VEZI AICI DATE LEGATE DE ACȚIONARIATUL COMPANIEI

După un 2023 cu creșteri record atât în Serbia, cât și în România, compania a decis să facă încă un pas, în Spania. 

Instant Factoring țintește să atragă cel puțin 3 fonduri de investiții locale în acționariatul Instant Factoring Spain și se află deja în discuții avansate în acest sens, cu mențiunea că va deține controlul majoritar al companiei.

Compania a împlinit 5 ani de activitate pe piața din România, în acest timp transferând în conturile clienților peste 800 de milioane de lei. Doar în 2023, Instant Factoring a finanțat peste 800 de clienți, suma totală ridicându-se la peste 250 de milioane de RON. În ceea ce privește activitatea din Serbia, în primul trimestru din 2024 compania și-a dublat numărul de finanțări față de 2023. Acest an a început promițător și în România cu o creștere de 50%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
instant factoring
finantare