TABEL Noi scumpiri. Doar în 6 stații din capitală se mai poate cumpăra benzină mai ieftină de 7 lei/l

TABEL Noi scumpiri. Doar în 6 stații din capitală se mai poate cumpăra benzină mai ieftină de 7 lei/l

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Rusu
Florin Rusu
scris marţi, 08:00

Șoferii bucureșteni mai pot cumpăra marți dimineață benzină mai ieftină de 7 lei/l doar într-o stație Petrom și în 5 stații Lukoil, în urma deciziilor de joi ale liderului pieței, OMV Petrom, și ale Lukoil de luni de a scumpi carburanții cu 3 bani/l. Motorina a sărit de 7 bani/l în toate stațiile din capitală încă de săptămâna trecută, conform datelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

De la începutul săptămânei trecute și până în prezent, OMV Petrom a majorat cu 18 bani/l prețul motorinei și cu 12 bani/l pe cel al benzinei.

În urma scumpirilor de astăzi, prețul benzinei standard (6,99-7,06 lei/l) se situează cu 9-13 bani sub prețul motorinei (7,12-7,15 lei/l) în stațiile Petrom. Compania mai vinde benzină mai ieftină de 7 lei/l (6,99 lei/l) doar într-o singură stație din capitală (doctor Herescu), unde se poate găsi de altfel și cea mai ieftină motorină (7,12 lei/l).

FOTO Dacia a atins pragul de 1 milion de mașini cu motorizare mixtă benzină și GPL CITEȘTE ȘI FOTO Dacia a atins pragul de 1 milion de mașini cu motorizare mixtă benzină și GPL

Și în stațiile OMV situația este asemănătoare, un litru de benzină standard costând 7,11-7,15 lei, iar unul de motorină, 7,20-7,23 lei.

Comparativ cu prețurile din weekend, când în 123 stații Petrom sunt practicate prețuri promoționale reduse cu 5 bani/l la carburanții standar, scumpirile sunt și mai ridicate, de 8 bani/l.

În perioada 15 iunie – 31 iulie 2024, în 123 din stațiile Petrom, se pot cumpăra carburanți standard mai ieftini cu 5 bani/l și benzină și motorină extra cu 10 bani/l.

Reducerea se aplică direct în prețul de la pompă, în fiecare weekend din perioada campaniei, în intervalul vineri, ora 23:00 – duminică ora 23:00. 

Cum Lukoil a adoptat luni o decizie similară de scumpire a combustibililor, mai sunt doar 6 stații ale companiei cotrolată de gigantul rus în București în care prețul benzinei se situează sub 7 lei/l.

În următoarele ore, probabil că, așa cum ne-au obișnuit, și celelalte mari companii, Mol și Rompetrol, vor scumpi carburanții, după modelul liderului pieței.

De ce s-au plafonat vânzările de automobile electrice în SUA CITEȘTE ȘI De ce s-au plafonat vânzările de automobile electrice în SUA

La începutul lunii august 2023, prețul benzinei era aproape identic cu cel al motorinei, după care, în urma evoluției cererii sezoniere, atât locale, cât și continentale și regionale, în luna noiembrie, diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a atins un maxim de peste 75 de bani/l.

În urmă cu 2 ani, însă, în luna octombrie 2022, aceasta se situase și la peste 1,5 lei/l.

România este importatoare netă de motorină și exportatoare netă de benzină.

Cotațiile țițeiului Brent se situau vineri dimineață la peste 85 dolari/baril, cel mai ridicat nivel al ultimelor 50 de zile.

Ca urmare a politicii fiscale a Guvernului, de la 1 iulie, benzina se va scumpi cu 43 bani/l, iar motorina cu 40 bani/l. Asta după ce, din același motiv de politică fiscală, benzina s-a scumpit cu 29 bani/l, iar motorina, cu 26 bani/l, în prima zi a acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
benzină
motorină
scumpiri
omv
petrom
mol
rompetrol
lukoil