Dolarul - cea mai mare scădere după 2017, punând capăt unui an haotic

Dolarul - cea mai mare scădere după 2017, punând capăt unui an haotic
scris 1 ian 2021

Dolarul a consemnat, joi, cea mai mare scădere după 2017, punând capăt unui an haotic, în care moneda a fost folosită ca plasament sigur în martie, când panica provocată de răspândirea Covid-19 a atins nivelul maxim în Statele Unite, înainte de a scădea în urma măsurilor de stimulare fără precedent luate de Rezerva Federală (Fed) pentru susținerea economiei, transmite Reuters.

Moneda americană a atins în martie un maxim al ultimilor trei ani, de 102,99, față de un coș de monede, înainte de a încheia anul la 89,96, în declin cu 6,77% pe ansamblul anului și cu 12,65% față de maximul din martie, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Atractivitatea dolarului a scăzut ca urmare a îmbunătățirii perspectivelor economice, pe fondul începerii campaniilor de vaccinare, a dobânzilor extrem de scăzute și a achizițiilor de obligațiuni ale Fed.

Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială CITEȘTE ȘI Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială

Alți factori care vor afecta atractivitatea dolarului în 2021 sunt așteptările referitoare la adoptarea unor măsuri de stimulare suplimentare de către autoritățile americane și creșterea deficitului bugetar și al celui de cont curent.

„Mă aștept ca dolarul să se deprecieze în continuare în următorii câțiva ani, în condițiile în care Fed va menține dobânzile la zero și bilanțul contabil uriaș”, a declarat Kevin Boscher, director pentru investiții la firma de administrare a activelor Ravenscroft.

”Magnitudinea acelor deficite minimizează orice altă economie majoră”, a spus acesta.

Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative CITEȘTE ȘI Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative

Euro a încheiat tranzacțiile la 1,2215 dolari pe unitate, în urcare cu 8,97% pe ansamblul anului. Euro a a urcat miercuri la 1,2310 dolari pe unite, cel mai ridicat nivel atins din aprilie 2018, dar creșterea a fost atenuată ulterior, investitorii marcând profiturile.

Dolarul australian și dolarul neo-zeelandez au atins, joi, cele mai ridicate niveluri consemnate după aprilie 2018, în raport cu dolarul american. Ulterior au mai atenuat creșterile și au încheiat  anul în urcare cu 9,76%, respectiv cu 6,82% față de dolarul american.

Dolarul a scăzut în acest an cu 4,9% în raport cu moneda japoneză, la 103,25 yeni pe unitate.

Moneda americană a scăzut cu 12,09% față de coroana suedeză, încheind anul la 8,2176 coroane pe unitate.

eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România CITEȘTE ȘI eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România

Bitcoin a consemnat, joi, un maxim record, de 29.300 de dolari pe unitate, iar avansul din acest an este de peste 300%.

Lira sterlină a închis în creștere cu 2,98%, la 1,3656 dolari pe unitate, după un an plin de incertitudini legate de Brexit. Pe parcursul ședinței de joi lira a atins 1,3686 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel din mai 2018.

Moneda americană a scăzut în acest an cu 1,79% față de dolarul candian, încheind anul la 1,2755 dolari canadieni pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
dolar
valutar