Banca Reglementelor Internaționale: Politicienii trebuie să coordoneze rapid în condițiile în care Facebook se implică în sectorul financiar

Banca Reglementelor Internaționale: Politicienii trebuie să coordoneze rapid în condițiile în care Facebook se implică în sectorul financiar
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2019

Politicienii trebuie să își coordoneze rapid răspunsurile în domeniul reglementărilor față de noile riscuri provenite din partea implicării în sectorul financiar a unor companii de tehnologie cum este Facebook, chiar dacă băncile nu vor fi presate în curând de aceste inițiative, a anunța duminică Banca Reglementelor Internaționale (BRI), transmite Reuters.

Anunțul de săptămâna trecută al Facebook, referitor la crearea unei monede virtuale numită Libra, a atras atenția autorităților de reglementare și a băncilor, potrivit BRI.

Urmărește-ne și pe Google News

O astfel de inițiativă a unei companii mari de tehnologie poate amesteca datele oamenilor cu activități care ar putea submina stabilitatea financiară, a arătat instituția financiară, scrie News.ro.

Șeful Bundesbank: Adoptarea criptomonedelor la scară largă ar putea submina sectorul bancar CITEȘTE ȘI Șeful Bundesbank: Adoptarea criptomonedelor la scară largă ar putea submina sectorul bancar

Criptomoneda poate influența concurența, confidențialitatea datelor, piețele și sectorul bancar, domenii care sunt supravegheate de autorități de reglementare, a spus Hyun Song Shin, consultant economic și director de cercetare la BRI.

”Pentru a face posibilă coordonarea, cred că este nevoie de o coordonare mai mare a liderilor noștri politici”, a spus Shin.

Grupul celor mai mari șapte economii ale lumii (G7) analizează planurile Facebook, dar nicio autoritate mondială nu și-a asumat deocamdată rolul de lider.

Shin a sugerat că acest rol ar putea depinde de G20, organizație care anul trecut nu a reușit un consens, dincolo de a strânge informații mai multe legate de criptomonede.

”Rolul marilor companii de tehnologie în sectorul financiar introduce multe elemente noi, necunoscute, care ne presează să avem o abordare nouă față de activitățile care implică decidenții politici”, a arătat Shin.

Shin a spus că BRI, care reglementează băncile centrale de la sediul din Basel, Elveția, a avut o ”întâlnire de curtoazie” cu inițiatorii proiectului Libra, înainte de anunțul acestora, dar nu cunoaște mai multe informații față de cele făcute publice.

Acesta a adăugat că în timpul întâlnirii nu s-a discutat despre tipul de reglementări care ar putea fi aplicate Libra și a refuzat să precizeze când a avut loc întâlnirea.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
banca reglementelor internationale