VIDEO Profit Energy.forum - Cristian Hubati, Membru Directorat OMV Petrom: Neptun Deep va atinge un nivel maxim de producție încă din 2028. O să vedeți surprize plăcute cât de curând!

VIDEO Profit Energy.forum - Cristian Hubati, Membru Directorat OMV Petrom: Neptun Deep va atinge un nivel maxim de producție încă din 2028. O să vedeți surprize plăcute cât de curând!
Florin Rusu
Florin Rusu
scris astăzi, 10:41

Producția din cel mai important proiect offshore din România, Neptujn Deep, în care sunt partenere cele mai importante 2 companii de petrol și gaze autohtone, OMV Petrom și Romgaz, va atinge un nivel de platou în 2028, a declarat, în cadrul Profit Energy.forum - Energia românească post-plafonare - Ediția a VIII-a, Cristian Hubati, Membru Directorat, responsabil pentru Explorare și Producție, OMV Petrom, care este și operatorul proiectului.

Evenimentul este organizat cu sprijinul ACUE, Artenie Secrieru & Partners, Black Sea Oil&Gas, CEC Bank, D&B David și Baias, ENGIE, Electrica Furnizare, E-ON, Hidroelectrica, Nova Power and Gas, Nuclearelectrica, OMV Petrom, PPC, Premier Energy, Raiffeisen Bank, Romgaz, Rompetrol, Tinmar Energy, Transgaz

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

„Vorbim de 10 ani platou de producție. Potrivit definiției, platoul va fi în anul ulterior pornirii, în 2028, pentru că va fi un an întreg, spre deosebire de 2027, care nu va fi un an întreg”, a precizat Hubati.

Urmărește-ne și pe Google News
Casa Verde Fotovoltaice: Bugetul pentru Oltenia s-a epuizat într-un minut și 20 de secunde. Marți este ultima sesiune din acest an CITEȘTE ȘI Casa Verde Fotovoltaice: Bugetul pentru Oltenia s-a epuizat într-un minut și 20 de secunde. Marți este ultima sesiune din acest an
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Oficialul OMV Petrom a amintit că munca de dezvoltare a Neptun Deep a început în 2012, cu prima sondă de explorare.

„Vorbim de 12-15 ani de muncă continuă. E extrem de importantă stabilitatea și predictibilitatea”, a adăugat Hubati, adăugând totodată că proiectul evoluează potrivit planurilor.

„Suntem în grafic, iar marea majoritatea a întârzierilor în aceste tipuri de proiecte au loc în prima treime a proiectului, etapă pe care deja am depășit-o. Am început lucrările pentru suprastructura platformei în Indonezia la jumătatea acestui an, dar și pentru jacket-uri în Italia. Am început în luna septembrie lucrările pentru tratarea gazelor în țară.

Grupul energetic numărul 5 Rovinari, care a costat peste 100 de milioane euro, este gata să fie pus în funcțiune anunță ministrul Energiei CITEȘTE ȘI Grupul energetic numărul 5 Rovinari, care a costat peste 100 de milioane euro, este gata să fie pus în funcțiune anunță ministrul Energiei

Următoarea etapă va fi începerea drilling-ului, în prezent fiind efectuate modificări în Spania pentru ca rig-ul să poată traversa Bosforul.

„Rigul este un vapor care se autopropulsează singur. Facem modificări pentru a culca practic suprastructura pe rig pentru a trece pe sub Bosfor, pe care o vom reinstala în România”, a explicat Hubati.

Oficialu OMV Petrom a precizat că, alături de partenerii de la Romgaz, compania se află în proces de obținere a autorizațiilor, care deja s-au obținut pentru stația de măsurat și pentru o parte din conductă.

Smartphone-urile cu Android oferă noi funcții antifurt CITEȘTE ȘI Smartphone-urile cu Android oferă noi funcții antifurt

„Avem o foarte bună colaborare cu partenerii noștri de la Romgaz. O să vedeți surprize plăcute cât de curând”, susține oficilaul OMV Petrom.

Referitor la celălalt proiect pe care OMV Petrom în are în Marea Neagră, Han Asparuh, din Bulgaria, Hubati a precizat că în principiu, operațiunile de explorare au un ciclu de 2-3 ani de zile de explorare.

„Nu văd un viitor fără gaz în perioada următoare. Sursele de energie regenerabilă trebuie echilibrate. Turbinele pe gaz intră foarte repede în regim, de ordinul minutelor. Gazul are o pondere de 30% în mix-ul actual, până în 2030 prognozele sunt că va crește cu 25%, iar Până în 2040 - gazul va juca un rol important de echilibrare, de substituire”, a declarat Hubati.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
romgaz
neptun deep
producție
profit energy.forum