Un dezvoltator turc de proiecte de energie regenerabilă listat la Istanbul intră în România

Un dezvoltator turc de proiecte de energie regenerabilă listat la Istanbul intră în România
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 21 iun 2024

Dezvoltatorul turc de proiecte de producție de energie regenerabilă Margun Enerji, listat la Bursa din Istanbul, vrea să construiască un parc fotovoltaic în România, cu putere instalată de 150 MW, relevă date analizate de Profit.ro.

Pentru proiectul românesc, turcii și-au înființat recent o subsidiară locală, pe care o controlează indirect, printr-un vehicul juridic înregistrat în Olanda. Firma înființată în România de Margun Enerji are un capital de pornire de 250.000 euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Putin anunță că are în vedere o schimbare a doctrinei privind folosirea armamentului nuclear CITEȘTE ȘI Putin anunță că are în vedere o schimbare a doctrinei privind folosirea armamentului nuclear
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Subsidiara a încheiat deja un acord de dezvoltare de proiect cu o firmă specializată în instalarea de astfel de unități de generare.

Margun Enerji țintește, pentru viitorul parc fotovoltaic românesc, o producția anuală de energie electrică de 210.000 MWh, cu venituri de 12,707 milioane euro și profit operațional EBITDA de 11,5 milioane euro.

Persoanele neasigurate vor avea acces la servicii necesare pentru depistarea precoce a afecțiunilor oncologice CITEȘTE ȘI Persoanele neasigurate vor avea acces la servicii necesare pentru depistarea precoce a afecțiunilor oncologice

Divizia olandeză a Margun are în vedere investiții în regenerabile și în alte țări din Europa, precum și în SUA, Canada și Australia, prin proiecte greenfield și brownfield, fuziuni și achiziții, precum și parteneriate strategice cu alte companii de profil.

Și alți investitori turci au planuri de producție de energie regenerabilă în România, după cum a relatat Profit.ro aici sau aici.

viewscnt
Afla mai multe despre
parc fotovoltaic
investiții energie regenerabilă