Zelenski dispune instalarea de panouri solare pe școli și spitale, în timp ce Rusia bombardează sistemul energetic ucrainean

Zelenski dispune instalarea de panouri solare pe școli și spitale, în timp ce Rusia bombardează sistemul energetic ucrainean
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2024

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ordonat miniștrilor și autorităților competente să instaleze cât mai rapid pe clădirile școlilor și spitalelor panouri solare și instalații de stocare a energiei electrice, ca soluție parțială în fața deficitului de energie provocat de atacurile rusești repetate cu rachete și drone asupra sistemului energetic al Ucrainei, transmite agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Zelenski a ordonat de asemenea instalarea unor dispozitive de economisire a energiei electrice în toate clădirile publice și oficiale, după ce în noaptea de miercuri spre joi Rusia a lansat al șaptelea atac masiv asupra sistemului energetic ucrainean după data de 22 martie, transmite Agerpres.

Statele Unite vor bloca vânzarea Kaspersky CITEȘTE ȘI Statele Unite vor bloca vânzarea Kaspersky

Noua salvă de rachete și drone rusești a avariat infrastructuri energetice în capitala Kiev și în alte trei regiuni ucrainene. O termocentrală a companiei private DTEK, deja afectată de bombardamente precedente, a suferit daune severe în noul atac.

„Reparăm ce se poate repara, construim un sistem complex de protecție cu structuri de inginerie, mijloace de război electronic și sisteme de apărare antiaeriană”, a mai transmis joi Zelenski, într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare.

Autoritățile au fost nevoite să recurgă la întreruperi programate în furnizarea energiei electrice, în timp ce se încearcă remedierea pagubelor provocate de atacurile rusești.

Potrivit lui Zelenski, în urma bombardamentelor succesive cu rachete și drone, circa jumătate din capacitatea energetică a Ucrainei a fost distrusă.

La rândul ei, Ucraina își continuă atacurile cu drone asupra infrastructurilor petroliere în Rusia. Două rezervoare de combustibil rusești au fost incendiate joi într-un astfel de atac, după ce miercuri alte rezervoare ale unei rafinării din provincia rusă Rostov încă ardeau după un atac ucrainean din ziua precedentă.

viewscnt
Afla mai multe despre
panouri solare