ULTIMA ORĂ Licența minieră Roșia Montană a expirat și nu va fi prelungită

ULTIMA ORĂ Licența minieră Roșia Montană a expirat și nu va fi prelungită
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2024

Licența de concesiune pentru exploatare a perimetrului auro-argintifer Roșia Montană, emisă inițial în 1999 și prelungită apoi în 2019, a expirat astăzi și nu va fi prelungită a doua oară, a anunțat Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Deținătorul Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), controlat de Gabriel Resources, compania care a pierdut în martie arbitrajul internațional de 9 ani în care solicitase României despăgubiri de miliarde de dolari pentru pretinsa blocare abuzivă a proiectului minier, ceruse tot în martie prelungirea cu încă 5 ani a licenței

Alertă de la Booking - Inteligența artificială a adus o explozie a fraudelor la cazare CITEȘTE ȘI Alertă de la Booking - Inteligența artificială a adus o explozie a fraudelor la cazare

În perioada de la data depunerii cererii de prelungire a duratei de valabilitate a Licenței de exploatare nr. 47/1999, înregistrată la ANRM sub nr. 3432/06.03.2024, și până în prezent s-a procedat la analizarea documentației depuse în baza prevederilor art. 20 alin. (1) din Legea minelor nr. 85/2003. Urmare a evaluarii documentațiilor depuse în temeiul art. 20 din Legea minelor 85/2003, de către societatea Roșia Montană Gold Corporation SA și a corespondenței purtate în aceasta perioadă, Agenția Națională pentru Resurse Minerale hotărăște să nu prelungească valabilitatea licenței de concesiune pentru exploatarea minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roșia Montană, nr. 47/1999, aprobată prin HG nr. 458/10.06.1999, titular Roșia Montană Gold Corporation″, a transmis ANRM, fără să-și motiveze public decizia.

Statul român, prin ANAF și Ministerul Finanțelor, a demarat în aprilie executarea silită a Gabriel Resources pentru a-și recupera costurile de 10 milioane de dolari ale procedurii de arbitraj derulate timp de 9 ani la Washington.

viewscnt
Afla mai multe despre
roșia montană
gabriel resources
rmgc
proces roșia montană
aur roșia montană