Rocadă de foști oameni de televiziune în CA-ul companiei de stat Conversmin

Rocadă de foști oameni de televiziune în CA-ul companiei de stat Conversmin
scris 29 sep 2016

Ministerul Economiei, acționarul unic al companiei Conversmin SA, înființată de stat în 2002 pentru închiderea minelor unde a fost sistată extracția și pentru ecologizarea zonelor afectate de activitatea minieră, i-a schimbat luna aceasta din funcții pe trei dintre membrii Consiliului de Administrație al companiei, decizia ducând și la o rocadă între doi foști oameni de televiziune.

Numirea noilor administratori ai Conversmin a fost efectuată în urma unui proces de selecție derulat cu ajutorul unei firme de head-hunting, în conformitate cu legislația în vigoare privind guvernanța corporativă a companiilor de stat.

Urmărește-ne și pe Google News

Printre cei revocați din funcție s-a numărat și (de acum) fostul președinte al CA-ului Conversmin, Cătălin Cosmin Olteanu, fost secretar de stat în Ministerul Economiei în ultimul Guvern Ponta și fost președinte al filialei Dâmbovița a Partidului Conservator. În CV-ul lui Olteanu se regăsește și poziția de șef de departament la Antena 1 Târgoviște, în perioada 1998-2003, și cea de director al televiziunii TTV din aceeași localitate, actualmente Columna TV.

Compania Energy Holding, acuzată de delapidare și evaziune fiscală CITEȘTE ȘI Compania Energy Holding, acuzată de delapidare și evaziune fiscală

Și printre noii administratori numiți de Ministerul Economiei la Conversmin se numără un fost om de televiziune, respectiv Ionel Dancă, actualmente consilier de stat pentru proiecte speciale de dezvoltare economică la Cancelaria premierului Cioloș, anterior consilier de comunicare și relații publice în cadrul Cancelariei. În perioada 2010-2013, Dancă a fost realizator, iar ulterior și editor-coordonator la Realitatea TV și The Money Channel.

După aceea, cariera sa a inclus pozițiile de expert pe comunicare la Confederația Sindicală Meridian, consilier personal al ministrului Economiei, membru în CA-ul Cupru Min și consilier de specialitate la Electrica Serv și Oltchim.

Din Consiliul de Administrație al Conversmin au mai fost revocați Dănuț Andrușca, fost director general și ulterior administrator special al Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN), actualmente în procedură de faliment, precum și Bogdan Alexandru Fătu, fost șef al serviciului de coordonare a procedurilor de publicare a actelor în Monitorul Oficial din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

În urma procedurii de selecție, au mai fost numiți administratori noi ai Conversmin Mihaela Preda, președinte al Departamentului pentru Privatizare și Administrarea Participațiilor Statului din Ministerul Economiei, precum și Raul Pop, secretar de stat în Ministerul Mediului, fost activist de mediu la Asociația Ecoteca.

Pop a mai lucrat, timp de 6 luni, până la numirea în funcția de secretar de stat, ca manager senior al departamentului Servicii Schimbări Climatice și Sustenabilitate al firmei de consultanță și audit din Big Four Ernst & Young, iar anterior, timp de mai bine de 2 ani, ca manager de program în domeniul eficienței energetice la divizia locală a organismului subsidiar ONU Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

ANCOM: Este abuzivă impunerea unei sume fixe plătită în cazul rezilierii contractului de telefonie mobilă CITEȘTE ȘI ANCOM: Este abuzivă impunerea unei sume fixe plătită în cazul rezilierii contractului de telefonie mobilă

Conversmin a intrat pe pierderi anul trecut, raportând un rezultat negativ de 2,09 milioane lei, față de profitul net modic de circa 19.000 lei din 2014, la venituri totale de 51,9 milioane lei, în scădere cu 23% față de anul anterior.

Compania a fost înființată în 2002 de Guvern, prin divizarea parțială a 7 societăți miniere naționale. Obiectul ei de activitate constă în conservarea minelor din momentul sistării activității acestora până la contractarea lucrărilor de închidere, închiderea minelor subterane prin lucrări miniere subterane și lucrări de legătură cu suprafața, lucrări pentru exploatarea, întreținerea și repararea instalațiilor, precum și a obiectivelor rezultate în urma finalizării lucrărilor de închidere, menite să păstreze parametrii de mediu proiectați, precum și monitorizarea postînchidere a obiectivelor miniere.

Conversmin este finanțată de la bugetul de stat, prin Ministerul Economiei, pentru realizarea programului de conservare și închidere a minelor subterane, și obține, totodată, venituri din lucrările și serviciile prestate în beneficiul operatorilor economici din domeniul minier cu obligații legale de mediu.

Anul trecut, companiei i s-au alocat fonduri de aproape 42 milioane lei, din care peste jumătate (21,2 milioane lei) pentru lucrări de ecologizare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
conversmin
inchidere mine
conservare mine
ecologizare mine
ionel danca
realitatea tv
antena 1
ministerul economiei