Profitul Electrica SA a crescut cu peste 87%

Profitul Electrica SA a crescut cu peste 87%
scris 26 feb 2021

Profitul net consolidat al grupului de distribuție, furnizare și (mai nou) producție a energiei electrice Electrica SA, unde statul român este cel mai mare acționar prin Ministerul Energiei, cu 48,79% din acțiuni, a crescut cu peste 87% anul trecut, la 387,54 milioane lei.

Veniturile companiei au avansat cu 3,53%, la peste 6,5 miliarde lei. Principalele cheltuieli, cele cu achiziția de electricitate și gaze, au crescut și ele, însă doar cu 1,19%, la circa 3,9 miliarde lei.

Urmărește-ne și pe Google News

Tot pe partea de cheltuieli, se remarcă scăderea celor cu construcția rețelelor electrice, de la 759,2 la 675,9 milioane lei.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Klarna, cel mai valoros startup european din fintech, cu Snoop Dogg printre acționari, este aproape de a finaliza o rundă de finanțare de 1 miliard de dolari, care i-ar oferi o evaluare de 31 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Klarna, cel mai valoros startup european din fintech, cu Snoop Dogg printre acționari, este aproape de a finaliza o rundă de finanțare de 1 miliard de dolari, care i-ar oferi o evaluare de 31 de miliarde de dolari

Electrica SA a anunțat în ianuarie finalizarea primei etape a fuziunii prin absobție a celor trei companii de distribuție a energiei electrice din cadrul grupului - Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud și SDEE Muntenia Nord - care au devenit Distribuție Energie Electrică Romania SA. Operatorul rezultat din fuziune va opera 198.988 km de linii electrice, în 18 județe, din trei zone geografice ale țării, reprezentând 40,7% din teritoriul României, și va deservi peste 3,8 milioane de utilizatori.

Noul operator pregătește proiecte de implementare de sisteme de distribuție inteligentă a energiei în trei municipii din aria sa de concesiune, care să includă și sisteme avansate de management al activelor rețelelor de distribuție și pe care vrea să le finanțeze din fonduri europene nerambursabile.

În vara anului 2020, Electrica SA a cumpărat un parc fotovoltaic din Giurgiu de la un grup de investitori israelieni. Compania a plătit în total circa 5,45 milioane euro, din care 1,637 milioane euro părțile sociale ale firmei deținătoare și operatoare a parcului și 3,817 milioane euro decontarea împrumuturilor acordate firmei de către foștii asociați.

viewscnt
Afla mai multe despre
profit electrica sa
venituri electrica sa
costuri achizitie energie electrica
scumpire energie