Prețurile petrolului au scăzut vineri cu aproape 2%, din cauza îngrijorărilor privind cererea Chinei

Prețurile petrolului au scăzut vineri cu aproape 2%, din cauza îngrijorărilor privind cererea Chinei
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2024

Prețurile petrolului au scăzut vineri cu aproape 2% și au încheiat săptămâna aproximativ la aceleași niveluri ca în cea precedentă, prețul țițeiului Brent fiind de puțin sub 80 de dolari pe baril, deoarece investitorii și-au temperat așteptările privind creșterea cererii din partea importatorului de petrol de top China. 

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 1,36 USD, sau cu 1,7%, la 79,68 USD pe baril, în timp ce contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate au scăzut cu 1,51 USD, sau cu 1,9%, la 76,65 USD pe baril.

Urmărește-ne și pe Google News

Contractele futures pentru petrolul Brent au încheiat săptămâna trecută la 79,66 dolari pe baril, în timp ce contractele futures WTI au închis la 76,84 dolari pe baril, potrivit News.ro.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Datele din China au arătat joi că economia țării a pierdut avânt în iulie, prețurile locuințelor noi scăzând cu cel mai rapid ritm din ultimii nouă ani, producția industrială încetinind și șomajul fiind în creștere.

Peste 45.000 de firme au fost radiate în prima jumătate a anului. Domeniile și regiunile cu evoluții semnificative CITEȘTE ȘI Peste 45.000 de firme au fost radiate în prima jumătate a anului. Domeniile și regiunile cu evoluții semnificative

Acest lucru a stârnit noi îngrijorări cu privire la o scădere a cererii din partea principalului importator de petrol, în timp ce rafinăriile din țară au redus drastic ratele de procesare a țițeiului, luna trecută, din cauza cererii slabe de combustibil.

”A fost o săptămână volatilă pe piețele petroliere: pe de o parte am avut temeri de întreruperi de aprovizionare din cauza unui război mai larg din Orientul Mijlociu, dar, pe de altă parte, încetinirea creșterii în China a forțat revizuirea prognozelor privind cererea”, a declarat Andrew Lipow, președintele firmei de consultanță în energie Lipow Oil Associates.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și-a redus luni previziunile privind creșterea cererii de petrol din acest an, invocând slăbiciunea economiei din China.

Agenția Internațională pentru Energie, cu sediul la Paris, a menționat, de asemenea, cererea slabă din China când și-a redus, marți, previziunile pentru 2025.

Lichiditatea scăzută a declanșat probabil unele dintre fluctuațiile mari de preț observate în această săptămână, deoarece mulți investitori europeni și nord-americani erau probabil încă în vacanță, a declarat analistul UBS Giovanni Staunovo.

Contractele futures pe petrol au crescut la începutul săptămânii, în timp ce traderii se pregăteau pentru represaliile Iranului împotriva Israelului pentru uciderea unui lider Hamas la Teheran luna trecută.

Nivelul de risc pentru mpox în Europa, ridicat de la ”scăzut” la ”moderat” CITEȘTE ȘI Nivelul de risc pentru mpox în Europa, ridicat de la ”scăzut” la ”moderat”

Dar o parte din această primă de risc a fost eliminată pentru că Iranul nu a lovit încă, au scris vineri analiștii de la Commerzbank Research.

O nouă rundă de discuții pentru încetarea focului în Gaza a început joi în Qatar, dar a fost întreruptă până săptămâna viitoare, părțile implicate trimițând semnale mixte cu privire la progres.

Un șir de date comunicate din SUA au menținut un prag sub prețul petrolului: vânzările cu amănuntul au depășit așteptările analiștilor, iar mai puțini americani au depus noi cereri de șomaj săptămâna trecută, stârnind un optimism reînnoit cu privire la creșterea economică pe cea mai mare piață a petrolului.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
preț
scădere
china
cerere