OpenAI a blocat conturile ChatGPT ale unui grup iranian, acuzat că a folosit aplicația pentru a influența alegerile din SUA

OpenAI a blocat conturile ChatGPT ale unui grup iranian, acuzat că a folosit aplicația pentru a influența alegerile din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2024

OpenAI a anunțat că a eliminat conturile unui grup iranian întrucât i-a folosit chatbotul ChatGPT pentru a genera conținut menit să influențeze alegerile prezidențiale din SUA. 

Operațiunea, identificată ca Storm-2035, a folosit ChatGPT pentru a genera conținut axat pe subiecte precum comentariile candidaților de ambele părți ale alegerilor din SUA, conflictul din Gaza și prezența Israelului la Jocurile Olimpice și apoi l-a distribuit prin conturile de rețele sociale și site-uri web, relatează News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Investigație realizată de compania de AI susținută de Microsoft a arătat că ChatGPT a fost folosit pentru a genera articole lungi și comentarii mai scurte pe rețelele sociale.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Kamala Harris și-a prezentat planul economic: Vom dezvolta o economie a oportunităților! Stimulente fiscale pentru cumpărarea de locuințe, controlul prețurilor la alimente, anularea unor datorii CITEȘTE ȘI Kamala Harris și-a prezentat planul economic: Vom dezvolta o economie a oportunităților! Stimulente fiscale pentru cumpărarea de locuințe, controlul prețurilor la alimente, anularea unor datorii

OpenAI a spus că operațiunea nu pare să fi obținut o implicare semnificativă a publicului.

Majoritatea postărilor identificate pe rețelele sociale au primit puține aprecieri, distribuiri sau comentarii sau deloc, iar compania nu a văzut indicii că articolele web au fost partajate pe rețelele sociale.

Conturilor le-a fost interzis să folosească serviciile OpenAI, iar compania continuă să monitorizeze activitățile pentru orice tentative ulterioare de încălcare a politicilor, se arată în comunicat.

La începutul lunii august, un raport al Microsoft privind informațiile despre amenințări a arătat că rețeaua iraniană Storm-2035, care cuprinde patru site-uri care intitulau instituții de știri, se implică în mod activ în grupuri de alegători din SUA aflate la extremități ale spectrului politic.

Angajamentul a fost construit cu ”mesaje polarizante pe probleme precum candidații la președinția SUA, drepturile LGBTQ și conflictul Israel-Hamas”, se arată în raport.

Mastercard ar urma să își reducă personalul la nivel global CITEȘTE ȘI Mastercard ar urma să își reducă personalul la nivel global

Candidatul democrat Kamala Harris și rivalul republican Donald Trump sunt implicați într-o cursă strânsă, înaintea alegerilor prezidențiale din 5 noiembrie.

Firma de inteligență artificială a declarat în luna mai că a întrerupt cinci operațiuni de influență ascunse care încercau să-și folosească modelele pentru ”activitate înșelătoare” pe internet.

viewscnt
Afla mai multe despre
ai
openai
chatgpt
sua
alegeri
iranian
grup
bloca. influența