Consiliul de supraveghere al producătorului de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, l-a numit în ședința de miercuri în funcția de președinte al directoratului pe Bogdan Badea, fost secretar de stat la Ministerul Energiei și director în cadrul societății.
"Decizia a fost luată de consiliul de supraveghere, într-o ședință care tocmai s-a încheiat. În aceeași ședință, au fost aleși ca membri Mihai Zdru și Marian Bratu", au declarat, pentru News.ro, reprezentanții companiei.
Mihai Zdru este fost director în cadrul transportatorului de energie Transelectrica, iar Marian Bratu este director al departamentului mentenanță din Hidroelectrica.
Hidroelectrica este condusă în sistem dualist.
CITEȘTE ȘI Noii președinți ai asociațiilor europene de lobby ale industriei electrice și de rafinare sunt doi oficiali ai unor companii prezente și în România, Enel și MOLDe asemenea, Ovidiu Agliceru, fostul director general al Hidroelectrica, va rămâne în cadrul companiei pe postul de șef al direcției de producere de energie electrică.
Bogdan Badea a fost secretar de stat în Ministerul Energiei, când instituția era condusă de Andrei Gerea, dar și secretar de stat în Ministerul Economiei între iunie 2013 și februarie 2014.
El a fost și membru al consiliului de supraveghere al OMV Petrom, dar și membru în consiliul de administrație al Rompetrol Rafinare și Enel Energie Muntenia.
Badea a mai fost director de dezvoltare în cadrul Hidroelectrica în perioada august 2007 - martie 2009, iar din februarie anul trecut a revenit în companie.
De asemenea, acționarii Hidroelectrica au numit luni doi noi membri în Consiliul de Supraveghere, fostul ministru al Comunicațiilor Karoly Borbely, în prezent director de strategie în cadrul companiei, și Radu Spiridon Cojocaru, membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom.
Mandatele acestora sunt provizorii, ele urmând să expire pe 19 august, arată un document publicat pe site-ul companiei. Ei îi înlocuiesc în funcție pe Dorin Liviu Nistoran și pe Gheorghe Gheorghe-Gabriel, care au demisionat.
De asemenea, Oana Truță a fost realeasă din partea Fondului Proprietatea membru provizoriu în Consiliul de Supraveghere.
CITEȘTE ȘI RADET a primit de la ANRE licență de prestare a serviciului de alimentare centralizată cu energie termică a Capitalei, după peste doi ani în care a funcționat fără acest documentHidroelectrica este una din cele mai profitabile companii de stat și unul din cei mai mari producători de energie din țară. Acționarul majoritar este Ministerul Energiei.
Hidroelectrica a înregistrat în primele cinci luni ale anului 2017 un profit brut de 743,7 milioane de lei, cu 154,6 milioane de lei mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, reprezentând o creștere cu 26%.
Cifră de afaceri înregistrată în primele cinci luni ale acestui an a fost 1,436 miliarde de lei, față de 1,296 miliarde de lei în perioadă similară a anului trecut, crescând cu 11%.
Producția la cinci luni în acest an a fost de de aproximativ 6,5 TWh, față de 7 TWh realizați în aceeași perioadă a anului 2016.