Industria de petrol si gaze cere un dialog serios în Parlament pe tema liberalizării gazelor și suprataxării: e ca și cum vrem confortul unui Bentley, dar cu prețul unei Dacii second-hand!

Industria de petrol si gaze cere un dialog serios în Parlament pe tema liberalizării gazelor și suprataxării:  e ca și cum vrem confortul unui Bentley, dar cu prețul unei Dacii second-hand!
scris 22 iun 2017

Industria de petrol si gaze cere un dialog serios la nivelul președinților celor doua Camere ale Parlamentului pe tema liberalizării pieței gazelor naturale și suprataxării sectorului upstream, astfel încât să fie înțelese toate implicațiile asupra Securității energetice, a anunțat Harald Kraft, country manager Stratum Energy Group și președinte ales al ROPEPCA, la conferința Energy Policy Group.

"În România, e ca și cum vrem să mergem având confortul unui Bentley, dar vrem să plătim prețul unei Dacii second-hand când vine vorba de securitate energetică și investițiile necesare. Acest lucru nu poate continua așa. În contextul ultimelor voturi din comisiile de specialitate ale Parlamentului care cresc suprataxarea și impun restricții de tranzacționare, Industria cere discuții serioase cu Președinții Camerei Deputatilor și Senatului", a spus Kraft.

Urmărește-ne și pe Google News

El a arătat că ceea ce deranjează foarte tare  este că suprataxarea sectorului upstream constituie o măsură care penalizează unilateral producătorii din intern, iar cei din extern, respectiv Gazprom, nu sunt afectați deloc, apreciind astfel că este o discriminare a producătorilor din România față de cei din piața externă.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Ambasadorul Mihnea Constantinescu: Avem o mare problemă instituțională în legiferarea pe gaze naturale, o comisie parlamentară se consideră mai competentă decât ministerele de resort CITEȘTE ȘI Ambasadorul Mihnea Constantinescu: Avem o mare problemă instituțională în legiferarea pe gaze naturale, o comisie parlamentară se consideră mai competentă decât ministerele de resort

Profit.ro a anunțat în premieră că membrii Comisiei pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților, condusă de social-democratul Iulian Iancu, au profitat din plin de haosul la nivel politic din ultimele zile și a adoptat raportul privind OUG 64, care viza liberalizarea prețului gazelor la producători, cu tot cu amendamentele contestate de toate instituțiile consultate: Comisia Europeană, Guvern, Ministerul Energiei, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, Consiliul Concurenței etc.

De asemenea, tot Profit.ro a anunțat că nivelul de de impunere a impozitului pe veniturile suplimentare obținute de producătorii interni de gaze naturale ca urmare a dereglementării prețurilor de vânzare va fi majorat de la 60% la 80%  în situația în care prețul de vânzare depășește 85 lei/MWh, cota de 80% urmând să fie aplicat la veniturile suplimentare obținute din diferența dintre prețul practicat și pragul de 85 lei/MWh.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ropepca
kraft
gaze
energie