Grecia, Italia, Belgia și Polonia cer Comisiei Europene plafonarea prețului la gazele naturale. Și România ar fi de acord

Grecia, Italia, Belgia și Polonia cer Comisiei Europene plafonarea prețului la gazele naturale. Și România ar fi de acord
scris 27 sep 2022

Grecia, Italia, Belgia, Polonia promovează o scrisoare pe tema plafonării prețurilor la gazele naturale care urmează să fie trimisă Comisiei Europene, în perspectiva Consiliului Miniștrilor Energiei din UE, care va avea loc vineri, 30 septembrie, transmite publicația elenă Kathimerini.

Ce se va întâmpla cu prețurile la energie în România și care va fi situația la iarnă urmează să fie anunțat la Profit Energy.forum, programat pentru 3 octombrie.

Conferința, organizată la Hotel JW Marriott cu sprijinul Engie, Romgaz, Transgaz și OMV Petrom, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Conform unor părți din proiectul de scrisoare aflate la dispoziția agenției Athens-Macedonian News, se subliniază că plafonul poate fi stabilit astfel încât să asigure securitatea aprovizionării și fluxul liber în Europa, realizând în același timp obiectivul comun de reducere a cererii de gaze naturale, arată G4Media.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO IKEA pregătește deschiderea magazinului din Timișoara, amânat de mult timp. Campanie de angajări, inclusiv din rândul refugiaților CITEȘTE ȘI VIDEO IKEA pregătește deschiderea magazinului din Timișoara, amânat de mult timp. Campanie de angajări, inclusiv din rândul refugiaților
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

„Plafonul, care a fost solicitat încă de la început de un număr din ce în ce mai mare de state membre, reprezintă măsura care va contribui la menținerea sub control a presiunii inflaționiste. Plafonul ar trebui aplicat tuturor tranzacțiilor angro și nu ar trebui să fie limitat la importurile din anumite regiuni”, se arată, printre altele, în scrisoare, după cum se menționează într-un relatare de la rubrica Playbook a Politico.

Până acum, cel puțin 11 țări au manifestat o atitudine pozitivă față de această idee. În afară de Grecia, Italia, Belgia și Polonia (care erau în favoarea coordonării și a unei linii comune), mai spun da România, Malta și alte țări.

Alte state membre și-au exprimat sprijinul, dar propun unele amendamente. Discuțiile sunt în desfășurare și pot apărea modificări.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
pret