Gigantul energetic german E.ON a încasat dividende de 100 de milioane de lei din România

Gigantul energetic german E.ON a încasat dividende de 100 de milioane de lei din România
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 6 aug 2024

Gigantul german de energie și utilități E.ON a încasat recent dividende de 100 de milioane de lei din România, relevă date analizate de Profit.ro.

Grupul controlează direct pe plan local entitatea juridică E.ON România SA, la rândul său acționar majoritar la mai multe business-uri românești, cele mai importante fiind furnizorul de energie și gaze E.ON Energie România și distribuitorul de profil Delgaz Grid.

Urmărește-ne și pe Google News
Profit News TV - Maratonul Inteligența Artificială în Economie. Director Microsoft Cloud Solutions: AI nu are o viață de sine, nu poate exista în afara sistemului creat de om. Dacă am scos cloud-ul din priză, am oprit și AI CITEȘTE ȘI Profit News TV - Maratonul Inteligența Artificială în Economie. Director Microsoft Cloud Solutions: AI nu are o viață de sine, nu poate exista în afara sistemului creat de om. Dacă am scos cloud-ul din priză, am oprit și AI
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Pentru 2023, E.ON România SA a raportat profit net de 2,68 milioane lei și rezultat reportat din trecut de 464,19 milioane lei.

Din aceste surse, grupul german-mamă a beneficiat recent de dividende de 100 milioane lei, iar societatea a constituit rezervă legală de puțin peste 461.000 lei, rezultatul reportat reducându-se la 366,4 milioane lei, potrivit unui document oficial.

Primarul Capitalei le cere consilierilor locali ai Sectorului 5 să nu voteze PUD-ul privind proiectul construcției de blocuri turn de 35 de etaje. Precizările One United Properties CITEȘTE ȘI Primarul Capitalei le cere consilierilor locali ai Sectorului 5 să nu voteze PUD-ul privind proiectul construcției de blocuri turn de 35 de etaje. Precizările One United Properties

Pe finalul anului trecut, E.ON România SA a acordat dividende de aproape 400 milioane lei grupului, după cum a relatat Profit.ro.

E.ON România SA are ca obiect principal de activitate consultanța pentru afaceri și management și prestează contra cost servicii diverse, inclusiv financiare, pentru operațiunile E.ON din România, încasând totodată dividende de la acestea.

Profit News TV - Maratonul Inteligența Artificială în Economie. Ministrul Bogdan Ivan anunță: Vor fi reînnoite acordurile cu Facebook, TikTok și Google pentru a combate fake news în campania electorală la prezidențiale și parlamentare CITEȘTE ȘI Profit News TV - Maratonul Inteligența Artificială în Economie. Ministrul Bogdan Ivan anunță: Vor fi reînnoite acordurile cu Facebook, TikTok și Google pentru a combate fake news în campania electorală la prezidențiale și parlamentare

Furnizorul E.ON Energie România, la care E.ON România SA deține peste 68% din capital (restul fiind în posesia Ministerului Energiei) a înregistrat pierderi de aproape 359 milioane lei în 2022, urmate de profit net de 133,5 milioane lei în 2023, conform Ministerului Finanțelor.

Cei de la E.ON au confirmat public în primăvară, de la cel mai înalt nivel de management, că iau în calcul vânzarea companiei de furnizare.

ULTIMA ORĂ Germania, în pragul recesiunii CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Germania, în pragul recesiunii

Distribuitorul Delgaz Grid a consemnat pierderi în ambii ani, de peste 125 milioane lei în 2022 și de mai mult de 244 milioane lei anul trecut. E.ON România SA deține 56,4% din acțiuni, ceilalți acționari fiind Allianz Infrastructure (28,7%), Ministerul Energiei (13,5%) și Allianz Țiriac Asigurări (1,23%).

E.ON România SA, controlată direct de grupul german omonim, mai deține integral sau aproape integral firmele locale românești E.ON Asist Complet, E.ON Business Services Iași și E.ON Innovation Hub, având o participație de 33,33% și la Colonia Cluj Napoca Energie, producător clujean de electricitate și agent termic cu centrale în cogenerare pe gaze de 5,44 MW. 

viewscnt
Afla mai multe despre
dividende e.on românia
pierderi e.on românia
profit e.on românia