Proiect de 60 milioane euro pentru modernizarea CET Brazi

Proiect de 60 milioane euro pentru modernizarea CET Brazi
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2024

Municipiul Ploiești a depus al treilea proiect cu finanțare europeană pentru pentru modernizarea CET Brazi, în valoare de aprox. 60 milioane de euro. Proiectul are în vedere montarea unei surse noi de producere a energiei termice și electrice, în cogenerare de înaltă eficiență pentru a reduce costurile pltite de populație.

Primăria Ploiești anunță, marți, depunerea proiectului ”Creșterea eficienței energetice a CET Brazi prin montarea unei surse noi de producere a energiei termice și electrice, în cogenerare de înaltă eficiență - Instalarea de turbine cu gaz - faza S.F.”, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
DOCUMENT Familia Bîlteanu exportă energie în Ucraina. Al doilea contract bilateral românesc din ultima lună. Importuri fără precedent ale vecinilor, din cauza rușilor CITEȘTE ȘI DOCUMENT Familia Bîlteanu exportă energie în Ucraina. Al doilea contract bilateral românesc din ultima lună. Importuri fără precedent ale vecinilor, din cauza rușilor
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”Proiectul are în vedere, în mod direct, creșterea performanțelor tehnice și economice ale sistemului de termoficare, cu impact direct asupra calității serviciilor și prețurilor plătite de populație. Finanțarea a fost solicitată din Fondul pentru Modernizare gestionat de Ministerul Energiei, Programul cheie 5 și are drept scop creșterea eficienței energetice a CET Brazi prin montarea unei surse noi de producere a energiei termice și electrice, în cogenerare de înaltă eficiență - Instalarea de turbine cu gaz”, a transmis Primăria Ploiești, într-un comunicat de presă.

Potrivit docimentului citat, instalația de cogenerare de înaltă eficiență nou proiectată se va amplasa pe platforma SC TERMO PLOIEȘTI SRL, la sediul din Brazii de Sus, într-o construcție nouă, cu posibilitatea de extindere ulterioară.

ULTIMA ORĂ Germania, în pragul recesiunii CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Germania, în pragul recesiunii

”Soluția propusă este instalarea unor turbine cu gaz 2 x 16.5 MWe, funcționând cu gaz natural, noi și modern echipate, de generație nouă, cu randament superior, precum și a instalațiilor anexe acestora”, a mai transmis instituția citată.

Valoarea proiectului este de 60 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
cet brazi
centrala
ploiesti