Primăria Iași propune creșterea de peste două ori a prețului gigacaloriei, proiectul urmând a fi discutat în Consiliul Local / Va majora și subvenția, așa că populația va plăti 300 de lei din prețul de 739 de lei al gigacaloriei

Primăria Iași propune creșterea de peste două ori a prețului gigacaloriei, proiectul urmând a fi discutat în Consiliul Local / Va majora și subvenția, așa că populația va plăti 300 de lei din prețul de 739 de lei al gigacaloriei
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2024

Prețul gigacaloriei crește de peste două ori la Iași, însă populația va plăti cu aproape 50% în plus, întrucât Primăria va majora subvenția pentru a acoperi o parte din această creștere.

Decizia va fi luată, miercuri, în ședința Consiliului Local Iași, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Ryanair pierde în fața Austrian Airlines CITEȘTE ȘI Ryanair pierde în fața Austrian Airlines
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Proiectul de hotărâre vizează aprobarea unui nou preț pentru gigacalorie, aceasta urmând să crească de la 324 de lei la 739 de lei.
Evenimente

În același timp, Primăria Iași a decis să majoreze subvenția, astfel că locatarii din Iași vor achita aproximativ 300 de lei pentru o gigacalorie, față de 206 de lei, cât este în prezent.

ULTIMA ORĂ Noi acte de sabotaj în Franța CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Noi acte de sabotaj în Franța

Municipalitatea va crește suma alocată pentru subvenționarea gigacaloriei la Iași de la 1,2 milioane de lei la peste patru milioane de lei în fiecare lună.

În cazul consumatorilor non-casnici, aceștia vor plăti gigacaloria la prețul întreg.

Primăria Iași intenționa să majoreze prețul gigacaloriei încă de la începutul anului trecut, însă a renunțat la această măsură, posibil și din rațiuni electorale.

Heineken anunță pierderi, probleme cu China CITEȘTE ȘI Heineken anunță pierderi, probleme cu China

Ultima creștere de tarif s-a înregistrat în anul 2019. În urmă cu trei ani, compania Veolia a renunțat la contractul de concesiune pentru furnizarea de agent termic în municipiul Iași, invocând “imposibilitatea echilibrării financiare a acestui contract“.

Serviciul este asigurat în prezent de Primăria Iași. Municipalitatea a demarat procedurile pentru o nouă licitație de concesionare a serviciului de termoficare.

La sistemul centralizat de termoficare mai sunt racordate în jur de 23.000 de apartamente, dar și peste 300 de entități juridice.

În urmă cu peste 15 ani, la sistemul local de termoficare erau branșate aproximativ 100.000 de apartamente.

viewscnt
Afla mai multe despre
primaria iasi
gigacalorie