FOTO OMV Petrom a decis pe cine instalează la șefia celei mai mari rețele de stații de încărcare EV din România

FOTO OMV Petrom a decis pe cine instalează la șefia celei mai mari rețele de stații de încărcare EV din România

Sursă foto: https://rnvmobility.ro/

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 2 aug 2024

Un fost șef al subsidiarei din Republica Moldova a OMV Petrom și o ex-directoare financiară a OMV Bulgaria au fost numiți la conducerea Renovatio Asset Management, proprietarul și operatorul celei mai mari rețele de stații de încărcare pentru vehicule electrice din România, relevă date analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Preluarea acestuia a fost finalizată pe 31 mai de către compania românească controlată de austriecii de la OMV, cel mai mare producător de hidrocarburi și carburanți din țară, totodată producător de energie electrică.

Urmărește-ne și pe Google News
Marii producători de băuturi răcoritoare din România reclamă: Taxa pe zahăr ne-a lovit vânzările și a urcat prețul. Urmează tăieri de investiții și concedieri CITEȘTE ȘI Marii producători de băuturi răcoritoare din România reclamă: Taxa pe zahăr ne-a lovit vânzările și a urcat prețul. Urmează tăieri de investiții și concedieri
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Renovatio Asset Management are peste 400 de  puncte de încărcare în România, cu perspective de creștere la aproximativ 650 până în 2026. De partea cealaltă, la sfârșitul primului trimestru din 2024, existau circa 300 de puncte de încărcare în rețelele OMV și Petrom.

Operatorul preluat recent de OMV Petrom a terminat anul trecut cu profit net de 3,88 milioane lei, la venituri totale de 47,6 milioane lei, și cu un efectiv mediu de peste 30 de angajați.

FOTO Metrorex lansează o platformă online pentru reîncărcarea cardurilor contactless. Cum funcționează încărcarea CITEȘTE ȘI FOTO Metrorex lansează o platformă online pentru reîncărcarea cardurilor contactless. Cum funcționează încărcarea

Noul director și președinte al Consiliului de Administrație al Renovatio Asset Management este Corneliu-Cazan Constantinescu (48 de ani). El lucrează la OMV Petrom de peste 20 de ani, cel mai recent pe pozițiile de Retail Support Manager pentru Romania, Bulgaria, Serbia și Republica Moldova (ianuarie 2022 – mai 2024) și Country General Manager pentru Republica Moldova (octombrie 2017 – decembrie 2021).

În postul de director financiar și membru al CA-ului a fost numită bulgăroaica Elinka Uzunova (48 de ani), fostă CFO la OMV Bulgaria, transferată toamna trecută la București ca manager financiar pentru parteneriatele OMV Petrom din sectorul de rafinare și marketing. Ea lucrează în grupul OMV de 18 ani.

Băcănia Boierească intră în București CITEȘTE ȘI Băcănia Boierească intră în București

Al treilea administrator al Renovatio Asset Management este Alexandru-Ioan Teodorescu (46 de ani), fondator, fost acționar și ex-CEO al companiei. La momentul tranzacției cu OMV Petrom, el avea, ca beneficiar real, 9% din operatorul de stații de încărcare EV. Controlul era deținut de entitatea juridică cipriotă Terravis Limited, cu 70% din capital, un procent de 21% fiind în posesia lui Aurel Florin Arion, conform termene.ro.

″Prin finalizarea acestei achiziții, OMV Petrom devine cel mai mare jucător în domeniul mobilității electrice din România. Ambiția noastră este ca până la sfârșitul acestui an să avem instalate 1.000 de puncte de încărcare în România, Bulgaria, Serbia și Moldova. Ne dorim sa rămânem prima opțiune pentru clienții noștri și să ne consolidăm poziția de lider în România pe segmentul de mobilitate″, declara, la perfectarea deal-ului, Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil cu activitatea de rafinare și marketing.

Contul de Facebook al UMF „Carol Davila”, de 4 zile victima hackerilor. Val de imagini indecente pe contul universității. Universitatea: Facebook refuză să le dea jos, primim mesaje mai mult redundante și hazlii de la ei, nu contravin politicilor lor CITEȘTE ȘI Contul de Facebook al UMF „Carol Davila”, de 4 zile victima hackerilor. Val de imagini indecente pe contul universității. Universitatea: Facebook refuză să le dea jos, primim mesaje mai mult redundante și hazlii de la ei, nu contravin politicilor lor

În ianuarie, OMV Petrom a anunțat că achiziționează 50% din Electrocentrale Borzești, parte a aceluiași grup Renovatio, care deține proiecte de producție de energie din surse regenerabile cu o capacitate de aproximativ 1 GW.

Grupul Renovatio, dezvoltatorul primei rețele de încărcare pentru EV din România, este proprietar de active de infrastructură, manager și dezvoltator in sectorul energiei regenerabile, care operează de peste 20 de ani de-a lungul întregului lanț valoric și ciclu de viață al proiectelor energetice verzi, ocupându-se de dezvoltare, inginerie, achiziții și gestionare operațională de active eoliene și fotovoltaice. Are un istoric de dezvoltare de proiecte de peste 3.000 MW în eolian și mai mult de 800 MW în fotovoltaic, în România și pe alte piețe emergente.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom renovatio asset management
omv petrom stații încărcare mașini electrice
omv petrom electromobilitate