FOTO Statul român și Rompetrol lansează, împreună, al treilea parc fotovoltaic

FOTO Statul român și Rompetrol lansează, împreună, al treilea parc fotovoltaic

Parcul fotovoltaic finalizat în 2022 la Năvodari. Sursă foto: captură Linkedin

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 1 aug 2024

Compania Midia Green Energy, fosta Uzina Termoelectrică Midia, deținută de statul român prin Ministerul Energiei (56,58%) și de KMG International, compania-mamă a Rompetrol (43,42%), pregătește construirea celui de-al treilea parc fotovoltaic din portofoliu, conform datelor Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În 2022, compania a pus în funcțiune o capacitate solară cu putere instalată de 3 MW la Năvodari, amplasată chiar pe platforma industrială Midia.

Urmărește-ne și pe Google News

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Ministrul Transporturilor, nemulțumit de ritmul de lucru de pe Centura Sud a Craiovei: Îi atenționez să schimbe modul de lucru și să mărească ritmul. Nu e rolul meu ca ministru să reziliez contracte, dar nici să accept la nesfârșit acest ritm CITEȘTE ȘI Ministrul Transporturilor, nemulțumit de ritmul de lucru de pe Centura Sud a Craiovei: Îi atenționez să schimbe modul de lucru și să mărească ritmul. Nu e rolul meu ca ministru să reziliez contracte, dar nici să accept la nesfârșit acest ritm

În prima parte a lunii iulie, în urma unei licitații, Midia Green Energy a atribuit un contract de 10,54 milioane lei plus TVA pentru construirea unui parc fotovoltaic de 3,7 MW, pe un teren de circa 4 hectare din comuna Gornet, județul Prahova, proiect anunțat anterior de Profit.ro.

Contractorul selectat este firma de instalații electrice și lucrări energetice General Me.El Electric SRL, deținută de Valeriu Stoicescu (56,7% din capital), Dumitru Antonescu (28,3%) și Aurel Raul Diaconu (15%).

Toate firmele, PFA, profesii liberale trebuie să transmită ANAF, până la finalul anului, modalitatea de comunicare cu reprezentanții legali/desemnați. Comunicarea este suplimentară celei prin SPV cu persoanele desemnate să țină evidențele contabile CITEȘTE ȘI Toate firmele, PFA, profesii liberale trebuie să transmită ANAF, până la finalul anului, modalitatea de comunicare cu reprezentanții legali/desemnați. Comunicarea este suplimentară celei prin SPV cu persoanele desemnate să țină evidențele contabile

Acum, Midia Green Energy a lansat o nouă procedură de achiziție, de data asta pentru ridicarea unui parc fotovoltaic de 3 MW în comuna Dumbrăveni din județul Vrancea.

Valoarea investiției este estimată la 10,5 milioane lei plus TVA. Aceasta va fi realizată pe un teren de peste 3 hectare, proprietate a companiei.

Midia Green Energy a terminat anul trecut cu profit net de circa 871.000 lei, la venituri totale de 6,2 milioane lei.

Amplasamentul de la Dumbrăveni, Vrancea. Sursă: Midia Green Energy SA

Amplasamentul de la Dumbrăveni, Vrancea. Sursă: Midia Green Energy SA

ULTIMA ORĂ Compania Sameday, parte din grupul eMAG, cumpără o nouă firmă în Ungaria CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Compania Sameday, parte din grupul eMAG, cumpără o nouă firmă în Ungaria

Până în 2021, când se numea încă Uzina Termoelectrică Midia, societatea asigura producția de energie termică pentru sistemul centralizat de încălzire din Năvodari. În anul respectiv, activele și operațiunile sale au fost transferate către Rompetrol Energy, inclusiv ca bază pentru proiectul brownfield de construire a unei noi centrale în cogenerare, cu putere electrică instalată de 80 MW.

Rompetrol Energy este controlată de Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român (FIEKR), la care acționari sunt KMG International (80%) și Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE – 20%), deținută integral de ministerul de resort.

viewscnt
Afla mai multe despre
parc fotovoltaic
midia green energy
ministerul energiei
rompetrol
kmg international
platforma petromidia