Compania Midia Green Energy, fosta Uzina Termoelectrică Midia, deținută de statul român prin Ministerul Energiei (56,58%) și de KMG International, compania-mamă a Rompetrol (43,42%), pregătește construirea celui de-al treilea parc fotovoltaic din portofoliu, conform datelor Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
În 2022, compania a pus în funcțiune o capacitate solară cu putere instalată de 3 MW la Năvodari, amplasată chiar pe platforma industrială Midia.
Parcul fotovoltaic finalizat în 2022 la Năvodari. Sursă foto: captură Linkedin
În prima parte a lunii iulie, în urma unei licitații, Midia Green Energy a atribuit un contract de 10,54 milioane lei plus TVA pentru construirea unui parc fotovoltaic de 3,7 MW, pe un teren de circa 4 hectare din comuna Gornet, județul Prahova, proiect anunțat anterior de Profit.ro.
Contractorul selectat este firma de instalații electrice și lucrări energetice General Me.El Electric SRL, deținută de Valeriu Stoicescu (56,7% din capital), Dumitru Antonescu (28,3%) și Aurel Raul Diaconu (15%).
Amplasamentul de la Gornet, Prahova. Sursă: Midia Green Energy SA
Acum, Midia Green Energy a lansat o nouă procedură de achiziție, de data asta pentru ridicarea unui parc fotovoltaic de 3 MW în comuna Dumbrăveni din județul Vrancea.
Valoarea investiției este estimată la 10,5 milioane lei plus TVA. Aceasta va fi realizată pe un teren de peste 3 hectare, proprietate a companiei.
Midia Green Energy a terminat anul trecut cu profit net de circa 871.000 lei, la venituri totale de 6,2 milioane lei.
Amplasamentul de la Dumbrăveni, Vrancea. Sursă: Midia Green Energy SA
Până în 2021, când se numea încă Uzina Termoelectrică Midia, societatea asigura producția de energie termică pentru sistemul centralizat de încălzire din Năvodari. În anul respectiv, activele și operațiunile sale au fost transferate către Rompetrol Energy, inclusiv ca bază pentru proiectul brownfield de construire a unei noi centrale în cogenerare, cu putere electrică instalată de 80 MW.
Rompetrol Energy este controlată de Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român (FIEKR), la care acționari sunt KMG International (80%) și Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE – 20%), deținută integral de ministerul de resort.