CONFIRMARE Tranzacție - Gigantul mondial al tradingului de mărfuri Trafigura și fondul de investiții IFM intră în România semnând cu "regele eolienelor"

CONFIRMARE Tranzacție - Gigantul mondial al tradingului de mărfuri Trafigura și fondul de investiții IFM intră în România semnând cu "regele eolienelor"
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 12 iul 2024

Grupul Trafigura, cel mai mare trader de metale și al doilea mare trader de petrol la nivel global, după Vitol, a cumpărat împreună cu IFM Investors, fond de investiții cu sediul în Melbourne, cu care s-a asociat la începutul anului, un proiect solar fotovoltaic de 61 MWp, situat în sud-vestul României, în județul Caraș-Severin, de la grupul de energie regenerabilă Monsson al omului de afaceri suedez rezident în Monaco Emanuel Muntmark, unul dintre cei mai mari investitori în capacități energetice regenerabile din România, dar cu afaceri în întreaga lume, supranumit "regele eolienelor", relevă date analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Construcția, derulată prin Nala Renewables, este estimată să înceapă în T3 2024, proiectul fiind așteptat să fie operațional și conectat la rețeaua electrică din România în 2025.

Urmărește-ne și pe Google News
DOCUMENT Carrefour declanșează în România o operațiune majoră de fuziune CITEȘTE ȘI DOCUMENT Carrefour declanșează în România o operațiune majoră de fuziune
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Odată operațională, centrala este de așteptat să genereze aproximativ 80.000 MWh de energie verde pe an, reprezentând consumul a aproximativ 13.000 de gospodării.

Profit.ro a anunțat la începutul anului că Grupul Trafigura, cel mai mare trader de metale și al doilea mare trader de petrol la nivel global, după Vitol, a intrat în asociere cu IFM Investors, fond de investiții cu sediul în Melbourne, Australia, și a înființat o firmă cu scopul de a intra și pe piața de energie regenerabilă din România.

IFM Investors investește în numele a peste 640 de instituții din întreaga lume, inclusiv fonduri de pensii, pensii și fonduri suverane, universități, asigurători, fonduri de dotare și fundații, având în administrare active de 121,9 miliarde euro.

INFOGRAFIC Extragerile de gaze din depozite au depășit producția internă și au bătut recordul din friguroasa iarnă 2016-2017. Importuri pentru acoperirea consumului curent CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Extragerile de gaze din depozite au depășit producția internă și au bătut recordul din friguroasa iarnă 2016-2017. Importuri pentru acoperirea consumului curent

În primăvara anului trecut, Profit.ro a anunțat că Trafigura urmează să primească licența pentru desfășurarea activității de trader de gaze naturale în România, după ce în urmă cu 6 ani, cum a anunțat atunci în premieră Profit.ro, a obținut licență de furnizare a gazelor naturale pe piața românească.

Licența a fost acordată atunci subsidiarei românești a grupului, Trafigura Trading SRL, înființată la începutul lunii februarie 2018, după cum a relatat în exclusivitate Profit.ro. Aceasta va primi acum și licența de trader.

Trafigura a achiziționat și rafinăria Lukoil din Sicilia, ISAB, în parteneriat cu compania cipriotă G.O.I. ENERGY

viewscnt
Afla mai multe despre
trafigura
gaze naturale
trafigura trading
anre
furnizare gaze naturale
pret gaze naturale