VIDEO Toyota Open Labs prezintă în Europa primele inovații selectate pentru zona de mobilitate, energie și comunități inteligente

VIDEO Toyota Open Labs prezintă în Europa primele inovații selectate pentru zona de mobilitate, energie și comunități inteligente
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 aug 2024

Programul Open Labs de la Toyota a fost creat pentru a promova startup-uri inovatoare din domenii importante, pe care să le pună în contact cu unități ale afacerilor Toyota. În septembrie vor fi prezentate la Paris primele inovații selectate în domeniile mobilității și energiei.

Toyota Open Labs a anunțat primele aplicații de pe platforma de inovare, propuse de startup-urile înscrise și selectate din sute de solicitanți. Numele acestor proiecte sunt mai mult sau mai puțin sugestive, dar pot aduce schimbări inovatoare în viața oamenilor.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Primul Tesla Cybertruck militar, cu tot cu mitralieră. Lider controversat exultă și vorbește de un cadou de la Elon Musk CITEȘTE ȘI VIDEO Primul Tesla Cybertruck militar, cu tot cu mitralieră. Lider controversat exultă și vorbește de un cadou de la Elon Musk
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Andyamo, Okeenea, Genny Mobility, hlpy, Hive Power și Shippeo vor fi prezentate pe 4 septembrie la Paris, în cadrul Toyota Open Labs Demo Day.

„Aceste inovații ajută la rezolvarea provocărilor societății și la promovarea mobilității în moduri specifice și tangibile. Puterea programului Open Labs este că aduce aceste startup-uri împreună cu unități de afaceri din ecosistemul Toyota care pot ajuta la extinderea inovației și pot contribui la un viitor durabil”, explică Monica Perez Lobo, VP Corporate Affairs and Sustainability al Toyota Motor Europe.

VIDEO&FOTO Umbrărescu a început trasarea marcajelor rutiere pe un lot la autostrada Buzău - Focșani. \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Umbrărescu a început trasarea marcajelor rutiere pe un lot la autostrada Buzău - Focșani. "În ritmul actual, circulația și pe acest lot va fi deschisă anul acesta!"

Printre partenerii fondatori ai Toyota Open Labs, care contribuie la selectarea și promovarea startup-urilor, se numără Toyota Tsusho Europe, brațul comercial și al lanțului de aprovizionare al grupului Toyota, KINTO Europe, brandul de mobilitate al grupului Toyota, Woven Capital , fondul de risc în faza de creștere Toyota și Toyota Mobility Foundation , o fundație non-profit a Toyota.

Andyamo este un planificator de călătorii pietonal și multimodal care facilitează călătoriile persoanelor cu mobilitate redusă (bătrâni, familii cu copii în cărucior, persoane cu dizabilități) prin integrarea informațiilor despre trotuare accesibile, treceri sigure pentru pietoni în funcție de nivelul de mobilitate și accesibilitatea transportului public (linii, stații și intrări în stația de metrou).

FOTO O nouă șosea de centură deschisă în România CITEȘTE ȘI FOTO O nouă șosea de centură deschisă în România

Okeenea îmbunătățește viața oamenilor datorită soluțiilor inovatoare de accesibilitate care își propun să ofere o mai bună orientare și navigare pentru persoanele cu mobilitate redusă sau în situații de invaliditate, în locuri complexe ale vieții de zi cu zi, folosind o aplicație de asistență la mobilitate.

Genny Mobility a dezvoltat Genny ZERO, un transportor personal cu design elegant, ușor de condus pentru toți utilizatorii, cu tehnologie redundantă de auto-echilibrare. Tehnologia Genny Zero cartografiază continuu poziția și terenul, partajând informații despre zonele de navigat sau evitat. Poate circula cu pân ăla 15 km/h și are o capacitate maximă de 110 kg, merge cu două baterii de 7 Ah și 72 de volți și se încarcă la orice priză.

HivePower este un sistem de control care ajută la echilibrarea rețelei folosind tehnologia Vehicle-to-Grid și algoritmi AI care permit optimizarea consumului, integrarea cu clădiri inteligente și aparate inteligente și multe altele.

EXCLUSIV Record de producție la Ford Otosan Craiova. Dacia, așteptări pentru un nivel similar. Calculele reale pentru industria auto românească CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Record de producție la Ford Otosan Craiova. Dacia, așteptări pentru un nivel similar. Calculele reale pentru industria auto românească

hlpy propune modernizarea asistenței rutiere prin soluții digitale integrate care oferă utilizatorilor finali opțiuni de autoservire, inclusiv reparații la fața locului în timpul unei avarii, încărcare de urgență a vehiculelor electrice și 24/7, mașini de schimb, rezervare taxi, rezervări la hotel, acces la agenții de service atunci când șoferii nu pot solicita asistență digital.

Shippeo este lider global în vizibilitatea în timp real a transportului multimodal, dând putere expeditorilor importanți și furnizorilor de logistică cu lanțuri de aprovizionare rezistente, durabile și centrate pe client. Automatizarea și integrările sale oferă acces instantaneu la urmărirea expedierilor în toate modurile, precizie de neegalat ETA, anticiparea proactivă a problemelor, gestionarea eficientă a excepțiilor și măsurarea precisă a emisiilor de CO2 și GES.

VIDEO Un elicopter s-a prăbușit pe acoperișul unui hotel în Australia CITEȘTE ȘI VIDEO Un elicopter s-a prăbușit pe acoperișul unui hotel în Australia

La Demo Day, aceste startup-uri își vor prezenta proiectele dezvoltate împreună cu unitățile de afaceri Toyota sau separat. Unele dintre proiecte au deja un istoric în piață reușind să atragă investiții importante, cum este hlpy, care a trecut printr-o rundă de finanțare de peste 7 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota open labs
andyamo
okeenea
genny
hlpy