VIDEO&FOTO O nouă șosea de centură pregătită să fie deschisă în România

VIDEO&FOTO O nouă șosea de centură pregătită să fie deschisă în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2024

Lucrările la Centura Beiuș, cel mai complex proiect de infrastructură derulat de Consiliul Județean Bihor, sunt aproape de finalizare, stadiul fizic al execuției ajungând la aproximativ 90%.

Urmărește-ne și pe Google News

Recent, circulația pe Centura Nojorid, cea de-a treia variantă ocolitoare construită în județul Bihor, a fost deschisă integral.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Este a treia centură finalizată de Consiliul Județean Bihor, după centurile Sântandrei și Sânmartin.

ANCOM: Creștere cu 40% a numărului de incidente de securitate asupra rețelelor de telecomunicații, în 2023 CITEȘTE ȘI ANCOM: Creștere cu 40% a numărului de incidente de securitate asupra rețelelor de telecomunicații, în 2023

Noul drum are o lungime totală de 8,3 km, fiind prevăzut cu pistă de biciclete cu o lățime de 2,5 metri.

Pe lângă centura propriu-zisă, care ocolește localitatea Nojorid, au fost construite două bretele de legătură, una cu DN 79, spre centrul localității, și una cu Centura Oradea, prin cartierul Grigorescu. Astfel, se asigură o legătură directă între cele două centuri.

Centura Nojorid face parte din lotul II al proiectului ”Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea”. Din același lot face parte și Centura Sântandrei, deschisă circulației în luna mai. Lucrările au fost executate de firma SC PORR Construct SRL, iar valoarea contractului pentru cele două drumuri este de 100.429.001,55 lei, TVA inclus.

Exportul de cereale și preparate pe bază de cereale al României, în scădere CITEȘTE ȘI Exportul de cereale și preparate pe bază de cereale al României, în scădere

Finanțarea este asigurată din bugetul Consiliului Județean Bihor și din fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027, prioritatea de investiții 5: O regiune accesibilă, Obiectivul Specific (OS) 3.2.

Din proiectul ”Construirea și reabilitarea legăturilor rutiere secundare către rețeaua rutieră și nodurile TEN-T din Județul Bihor” fac parte Centurile Nojorid, Sântandrei, Biharia și drumul de legătură dintre Biharia și Paleu, modernizarea DJ 763 Padiș – Ic Ponor și reabilitarea DJ 795 Salonta – Tinca, cu o valoare totală de 130 de milioane de euro.

În plus, Consiliul Județean Bihor realizează centurile Oșorhei, Aleșd și Beiuș. Circulația pe acestea va fi deschisă în perioada următoare.

VIDEO&FOTO O nouă șosea de centură pregătită să fie deschisă în România

viewscnt
Afla mai multe despre
centură
bihor