Profitul net semestrial al Compa Sibiu cade cu aproape 50%

Profitul net semestrial al Compa Sibiu cade cu aproape 50%

Foto dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 13 aug 2024

Câștigul pretaxare EBITDA  al producătorului de componente auto Compa a coborât în primele 6 luni cu 7,32%, la 33,90 milioane lei, de la 36,58 milioane lei în exercițiul financiar precedent.

Compa Sibiu (CMP) a realizat, la nivel individual, în primul semestru, venituri din exploatare de 350,32 milioane lei, cu 14,80% mai mici decât cele de 411,31 milioane lei din perioada similară a anului trecut. În același interval de raportare, cheltuielile totale s-au diminuat cu 14,51%, la 340,45 milioane lei, de la 398,25 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News

Astfel, compania a raportat un rezultat total global de 4,99 milioane lei, cu 46,63% mai mic decât cel de 9,35 milioane lei de la S1 2023. La T1, câștigul net a fost de 2,75 milioane lei, iar pe întreg anul trecut, acesta a fost de 7,67 milioane lei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Divizia de servicii la sondă a Rompetrol a semnat contracte cu OMV Petrom la o valoare de 2 ori mai mare decât cifra de afaceri de anul trecut CITEȘTE ȘI Divizia de servicii la sondă a Rompetrol a semnat contracte cu OMV Petrom la o valoare de 2 ori mai mare decât cifra de afaceri de anul trecut

Compa Sibiu produce componente auto pentru mărci precum BMW, Mercedes, Peugeot, Renault, Audi, Ford, Fiat, Citroën, Toyota, VW, GM, Porsche si Kia și în raportarea anuală preliminară reclama inflexibilitatea acestora în negocieri. Compania a afișat în raportarea trimestrială și distribuția principalilor clienți, nume mari din industria auto și a componentelor auto.

Profitul net semestrial al Compa Sibiu cade cu aproape 50%

Compania a lansat anul trecut un hotel în Sibiu sub marca Mercure, pentru care are un acord cu Accor.

De asemenea, board-ul a mandatat conducerea executivă pentru pregătirea demersurilor de divizare a societății în sensul separării activității imobiliare de obiectul de activitate de bază din producția de componente auto.

JT Grup Oil ajunge la cota bursei ca o companie cu o capitalizare de 25 milioane euro CITEȘTE ȘI JT Grup Oil ajunge la cota bursei ca o companie cu o capitalizare de 25 milioane euro

La data de 30 iunie, activele totale la nivel de grup ale Compa Sibiu se situau la 776,96 milioane de lei, în scădere cu 1,96% față de cele de 762,04 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile totale s-au redus cu 13,63%, la 225,08 milioane lei, de la 260,59 milioane lei.

Compania este controlată în proporție de 19,45% de directorul general Ioan Deac, în timp ce Mihaela Dumitrescu deține o participație de 19,17%. La ultimul preț de închidere de la BVB al titlurilor Compa, de 0,6000 lei/acțiune, compania are o capitalizare bursieră de 131,92 milioane lei (26,51 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
compa
bvb
bursa
auto