Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România - deschis în această vară

Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România - deschis în această vară
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2024

Drumul care șerpuiește printre peisaje frumoase, unele dintre ele mai puțin cunoscute turiștilor, este accesibil pe lotul I ce a fost deja recepționat, la începutul lunii mai. Al doilea tronson din Transapuseana urmează să fie deschis în această vară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Autoritățile spun că în august ar urma să fie recepționate lucrările pe drumul care leagă autostrada Sebeș-Turda, de Abrud și Apuseni, prin Aiud, anunță Alba24.

VIDEO ANUNȚ Este pregătită deschiderea circulației pe cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România CITEȘTE ȘI VIDEO ANUNȚ Este pregătită deschiderea circulației pe cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România

Traseul este presărat de case tradiționale părăsite, meșterite din lemn după metode străvechi, cu acoperiș țuguiat de paie, răspândite pe dealuri, la distanță mare una de cealaltă.

Valoarea actualizată a devizului general al investiției este de 358,79 milioane lei, inclusiv TVA.

Drumul județean DJ107I are originea în centrul municipiului Aiud și străbate culmile Munților Trascăului și Metaliferi, traversând teritoriul administrativ al municipiului Aiud și al comunelor Râmeț, Ponor, Mogoș și Bucium, cu finalizarea traseului în drumul național DN74, în partea de est a orașului Abrud.

”Transalpina de Apuseni” va avea o lungime de 78,43 de kilometri, 6.700 metri pătrați de piste de biciclete, 21 de stații de autobuz, 12.610 metri pătrați de trotuare, 14 poduri noi și aproximativ 200 de podețe.

viewscnt
Afla mai multe despre
transapuseana
drum
alba