Sindicatul Europol afirmă că problema avionului cu țigări de contrabandă care a intrat în România nedetectat este "destul de gravă", întrucât "la fel de bine puteau fi introduse arme, droguri sau substanțe radioactive, având în vedere că acești contrabandiști nu pot fi reperați de radarele militare".
"După ce am cerut intervenția urgentă a CSAT-ului în problema avionului Antonov care a violat spațiul aerian românesc și a transportat peste frontiera de stat 100 baxuri cu țigări, premierul Cîțu a declarat în cadrul beiefingului de presă după ședința de guvern că a propus să ducă discuția în CSAT. Problema este destul de gravă, iar așa cum au fost introduse țigări în România, la fel de bine puteau fi introduse arme, droguri sau substanțe radioactove, având în vedere că acești contrabandiști nu pot fi reperați de radarele militare", afirmă reprezentanții Sindicatului Europol, într-o postare pe Facebook.
Premierul Florin Cîțu a afirmat, miercuri, că a discutat cu miniștrii de resort după ce un avion al contrabandiștilor ucrainieni de țigări a intrat nedetectat în România și a fost asigurat că se vor suplimenta resursele. ”Am propus să ducem această discuție în CSAT”, a transmis premierul.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Premierul Florin Cîțu a fost întrebat, miercuri, ce șanse are România de a intra în Schengen, când avioane ale contrabandiștilor intră în țară nedetectate, și a răspuns: ”Am discutat de fiecare dată cu miniștrii de resort, m-au asigurat că alocă mai multe resurse și că vor veni cu soluții în perioada următoare. Pe partea de ANAF e problema cu scanerele. Am propus să ducem această discuție în CSAT și să găsim o soluție care să fie implementată cât mai rapid”.
Sindicatul Europol a cerut, miercuri, intervenția CSAT, după ce autoritățile din Republica Moldova au anunțat că un avion al contrabandiștilor ucrainieni de țigări ar fi intrat în spațiul aerian românesc fără a fi reperat. Sindicaliștii explică faptul că polițiștii de frontieră nu au atribuții pentru a repera și opri astfel de avioane, chiar dacă luptă împotriva contrabandei. Anul trecut au fost oprite peste 56 de milioane de țigări.