Șase variante pentru București – Brașov, care pot evita aglomerația de pe Valea Prahovei

Șase variante pentru București – Brașov, care pot evita aglomerația de pe Valea Prahovei
scris 21 dec 2021

Aglomerația de pe Valea Prahovei poate fi evitată, mai ales acum în perioada Sărbătorilor de iarnă, însă șoferii trebuie să fie atenți atunci când aleg rute alternative. Acestea pot dezvălui peisaje superbe, însă pot deveni adevărate capcane dacă mașinile nu sunt echipate, ori dacă vremea rea face un traseu de munte greu practicabil chiar și pentru automobilele 4X4.

Sunt șase astfel de rute, cu mențiunea că decizia de a alege o astfel de rută trebuie atent cântărită, deoarece timpili estimați pot varia în funcție de trafic și vreme, conform Adevărul.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani CITEȘTE ȘI Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani
  • București-Pitești-Câmpulung-Bran-Brașov

Poate cea mai la îndemână rută către Brașov care să evite aglomerația tradițională de pe Valea Prahovei este cea care începe pe autostrada A1 și trece prin Pitești și Câmpulung pentru a coborî în depresiunea Brașovului din Bran.

Distanța este de aproximativ 280 de kilometri și, în condiții normale, călătoria din București până la Brașov durează în jur de patru ore.

  • București-Târgoviște-Dragoslavele-Bran-Brașov

O rută alternativă, dar care se termină tot pe traseul Rucăr-Bran înainte de coborârea în Brașov, este cea prin Târgoviște.

Distanța parcursă din București până în Brașov pe această rută este de aproximativ 210 kilometri, iar durata călătoriei, în circumstanțe normale, este de trei ore și jumătate.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani
  • București-Târgoviște-Pucioasa-Sinaia-Brașov

Cealaltă rută către Brașov care trece prin Târgoviște evită aglomerația din zona Comarnic, coborând în Sinaia via Pucioasa și Moroeni. Este vorba de cunoscutul drum care urcă pe culmile Vârfului Păduchiosu.

Vremea ar putea să facă această rută una pe care, după ce iese din Moroeni, să se înainteze un pic mai dificil, dar în mod normal cei aproape 190 de kilometri dintre București și Brașov ce sunt străbătuți pe această cale se fac tot în aproximativ trei ore și jumătate.

  • București-Ploiești-Vălenii de Munte-Cheia-Brașov

Pentru cei care caută să înlocuiască aglomerația de pe Valea Prahovei cu o rută spectaculoasă, prin munți, plină de serpentine, ideea de a ajunge în Brașov prin Vălenii de Munte s-ar putea să fie cea mai potrivită.

Traseul poate fi parcurs în mod normal de orice mașină, dar la fel ca în cazul tuturor celorlalte trasee, autoritățile recomandă constant pentru această perioadă o pregătire atentă a călătoriei și echiparea automobilelor cu anvelope de iarnă și lanțuri, precum și cu lopată și rezerve de nisip. În mod normal, traseul de 180 de kilometri poate fi parcurs în aproximativ trei ore și jumătate.

  • București-Vălenii de Munte-Tabla Buții-Brașov

Dacă rutele anterioare sunt recomandate pentru orice perioadă a anului și pentru orice tip de mașină, acest drum este doar pentru mașini de teren bine echipate și, în general, trebuie tratat cu o grijă apare pe timpul iernii, fiind indicată evitarea completă a acestei rute oricare ar fi mașina utilizată atunci când se anunță ninsoare. În mod normal, drumul de 190 de kilometri se realizează în aproximativ cinci ore, dar nimeni care se încumetă să călătorească pe aici nu o face pentru a ajunge cât mai repede la Brașov, ci pentru că întreaga zonă este spectaculoasă în sine.

  • București-Ploiești-Câmpina-Valea Doftanei-Săcele-Brașov

O altă rută posibilă către Brașov trece prin Ploiești și prin Câmpina, dar în loc să continue către Comarnic și Sinaia, se aventurează pe Valea Doftanei pentru a coborî apoi, din munți, în Săcele. Din nou, este vorba de o rută recomandată doar pentru mașinile de teren bine echipate și ar trebui evitată atunci când ninge. În mod normal, cei peste 170 de kilometri din București la Brașov pot fi parcurși în aproximativ cinci ore, dar la fel ca în cazul anterior, ruta nu este una pe care turiștii ar trebui s-o aleagă pentru că ar putea fi mai rapidă, ci pentru că oferă oportunitatea vizitării mai multor locuri de o frumusețe specială.

viewscnt
Afla mai multe despre
bucurești – brașov
valea prahovei