Marea Britanie – Cererea slabă pentru vehicule electrice afectează vânzările de mașini noi în 2024

Marea Britanie – Cererea slabă pentru vehicule electrice afectează vânzările de mașini noi în 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2024

Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Marea Britanie (SMMT) a înrăutățit previziunile privind vânzările de mașini noi în 2024, spunând că cererea slabă din partea cumpărătorilor pentru vehicule electrice (EV) este un motiv major de îngrijorare, transmite Reuters.

Vânzările de mașini noi în Regatul Unit ar urma să se situeze anul acesta la 1,97 milioane unități, după ce anterior SMMT estima un nivel de 1,98 milioane unități. În iulie, vânzările de mașini noi au înregistrat un avans anual de 2,5%, la 147.517 unități, a 24- lună de creștere consecutivă, conform datelor SMMT citate de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Hili Properties, parte a grupului care se ocupă de dezvoltarea restaurantelor locale McDonald’s, devine unicul proprietar al clădirii de birouri MIRO CITEȘTE ȘI FOTO Hili Properties, parte a grupului care se ocupă de dezvoltarea restaurantelor locale McDonald’s, devine unicul proprietar al clădirii de birouri MIRO
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„În condițiile în care, în 2024, vehiculele cu emisii zero ar urma să reprezinte minimum 22% din înmatriculările de mașini ale ale fiecărei mărci, ritmul tranziției trebuie să crească semnificativ”. Perspectivele pentru acest an indică faptul că o astfel de tranziție mai rapidă este din ce în ce mai puțin probabilă, ținând cont de actualele condiții de pe piață, a apreciat SMMT.

De asemenea, Asociația a înrăutățit previziunile anuale privind cota de piață a vehiculelor electrice pe baterii la 18,5%, de la un nivel de 19,8% estimat anterior.

„Cererea slabă din partea cumpărătorilor pentru vehicule electrice, în pofida discounturilor generoase ale producătorilor auto, este un motiv major de îngrijorare”, a afirmat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au înregistrat în 2023 cel mai bun an de la pandemie, în urma atenuării perturbărilor din lanțurile de aprovizionare și a majorării cererii pentru vehicule electrice. În 2023, Dacia a vândut 28.651 de vehicule pe piața britanică, o creștere de 5,25% față de 2022, când a înmatriculat 27.221 de unități.

FOTO Carrefour adaugă noi produse la reduceri în România CITEȘTE ȘI FOTO Carrefour adaugă noi produse la reduceri în România

Datele SMMT arată că 1,903 milioane de vehicule au fost înmatriculate în Marea Britanie în 2023, un avans de 17,9% față de 2022 și cel mai ridicat nivel din 2019, când au fost vândute 2,3 milioane unități.

Anul trecut, au crescut cu 17,8% vânzările de mașini electrice alimentate cu baterii, cu 39,3% vânzările de vehicule hibride plug-in, și cu 27,1% vânzările de vehicule electrice hibride.

Marea Britanie rămâne a doua mare piață auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franței, Italiei și Spaniei.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
vehicule electrice