Iranul avertizează companiile aeriene cu privire la posibile perturbări ale sistemului GPS deasupra țării

Iranul avertizează companiile aeriene cu privire la posibile perturbări ale sistemului GPS deasupra țării
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2024

Iranul a emis o notificare către companiile aeriene, cunoscută sub numele de NOTAM, prin care avertizează asupra perturbărilor sistemului GPS deasupra țării, relatează The Times of Israel.

Semnificația întreruperilor nu este imediat clară, nici cine ar putea fi în spatele lor, deși întreruperile GPS sunt uneori utilizate pentru a încurca țintirea rachetelor ghidate cu precizie, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
O frică pe burse cum nu s-a mai văzut de la corona. S-a terminat? Analiști ai unor instituții puternice spun că încă nu e gata, alții sunt mai calmi: NU intrați în panică, am sărit pe fereastră de la un etaj destul de înalt pentru că am urcat multe scări! CITEȘTE ȘI O frică pe burse cum nu s-a mai văzut de la corona. S-a terminat? Analiști ai unor instituții puternice spun că încă nu e gata, alții sunt mai calmi: NU intrați în panică, am sărit pe fereastră de la un etaj destul de înalt pentru că am urcat multe scări!
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Notificarea vine în contextul în care Orientul Mijlociu este pregătit pentru un atac puternic al Iranului asupra Israelului, în urma uciderii liderului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, la Teheran, săptămâna trecută, atribuită pe scară largă Ierusalimului.

Iranul nu caută să escaladeze tensiunile regionale, dar consideră că trebuie să pedepsească Israelul pentru a preveni instabilitatea în continuare, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, după uciderea liderului Hamas Ismail Haniyeh.

"Iranul caută să instaureze stabilitatea în regiune, dar acest lucru se va întâmpla doar prin pedepsirea agresorului și prin crearea unui efect de descurajare împotriva aventurismului regimului sionist", a afirmat Nasser Kanaani, adăugând că o acțiune din partea Teheranului este inevitabilă.

Kanaani a cerut Statelor Unite să nu mai sprijine Israelul. Comunitatea internațională nu și-a îndeplinit datoria de a proteja stabilitatea în regiune și ar trebui să sprijine "pedepsirea agresorului", a spus oficialul iranian.

De altfel, Ministerul iranian de Externe a convocat astăzi ambasadorii și șefii misiunilor cu reședința la Teheran pentru o întâlnire cu ministrul de externe în exercițiu Ali Bagheri Kani, pentru a reitera voința Iranului de a răspunde Israelului.

viewscnt
Afla mai multe despre
gps
iran
avion