FOTO Start pentru modernizarea terminalelor Plecări internaționale și Sosiri, la Aeroportul Otopeni

FOTO Start pentru modernizarea terminalelor Plecări internaționale și Sosiri, la Aeroportul Otopeni

Foto dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2024

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a semnat contractul de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru modernizarea terminalelor Plecări internaționale și Sosiri la Aeroportul Internațional Henri Coandă (Otopeni) București.

Conform unui comunicat al CNAB, contractul are o valoare totală de aproape 112,422 milioane lei, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri proprii ale companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Germania - Vânzările de mașini electrice se prăbușesc. Constructorii auto reduc producția CITEȘTE ȘI Germania - Vânzările de mașini electrice se prăbușesc. Constructorii auto reduc producția
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Investiția are patru obiective fundamentale pentru modernizarea aeroportului și pentru creșterea confortului oferit pasagerilor aeroportului. Unul dintre obiective vizează schimbarea și modernizarea sistemului centralizat de ventilație-climatizare. Proiectul prevede înlocuirea echipamentelor de ventilare și climatizare, înlocuirea serverului de gestionare a echipamentelor și realizarea unui sistem modern de comandă, control automat și achiziții de date, scrie Agerpres.

Investiția are ca obiectiv și reamenajarea interioară (finisaje, pardoseli, tavane, mobilier, signalistica), pentru a îmbunătăți calitatea imagistică a celui mai important aeroport al României.

STB a vândut mai multe bilete în acest an CITEȘTE ȘI STB a vândut mai multe bilete în acest an

Un alt obiectiv al contractului este instalarea unui nou sistem de detecție-semnalizare pentru incendiu.

De asemenea, vor fi modernizate instalațiile electrice aferente spațiilor menționate. Proiectul prevede modernizarea iluminatului terminalelor și corpurilor de clădire, urmând a fi instalate corpuri de iluminat LED. Totodată, va fi suplimentat numărul de prize de alimentare pentru dispozitivele pasagerilor.

„Investiția se va derula pe o perioadă de 30 de luni, iar execuția lucrărilor se va realiza etapizat, astfel încât fluxurile de pasageri să fie operaționale, disconfortul pasagerilor fiind minim”, subliniază reprezentanții CNAB.

FOTO Start pentru modernizarea terminalelor Plecări internaționale și Sosiri, la Aeroportul Otopeni

viewscnt
Afla mai multe despre
terminale
otopeni