Italia este aproape de un acord cu Dongfeng pentru construirea unei fabrici locale

Italia este aproape de un acord cu Dongfeng pentru construirea unei fabrici locale
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2024

.Discuțiile dintre Guvernul Italiei și grupul chinez Dongfeng Motor privind construirea unei fabrici locale sunt în stadiu avansat, au declarat marți pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Negocierile fac parte din eforturile autorităților de la Roma de a atrage încă o companie auto importantă, pe lângă Stellantis, singurul mare producător auto al țării, care deține mărcile Fiat, PSA, Chrysler, Jeep, Citroen și Alfa Romeo, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
INFOGRAFICE Înmatriculările de autoturisme noi în România sunt în scădere CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Înmatriculările de autoturisme noi în România sunt în scădere
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Guvernul Italiei s-a putea alătura Dongfeng Motor cu o participație minoritară în investiție, care ar urma să devină un hub pentru întreaga Europă, susțin sursele.

Potențiala tranzacție ar putea de asemenea implica și alți investitori din sectorul componentelor, inclusiv firmele italiene, au adăugat sursele.

Roma vrea să majoreze producția auto națională la 1,3 milioane de vehicule pe an, de la un nivel de sub 800.000 în 2023, și discută deja cu Stellantis pentru a spori producția grupului la un milion de vehicule pe an până la finalul deceniului. Ultima dată când producția auto a Italiei a atins un milion de unități a fost în 2017.

De asemenea, Italia discută și cu alți producători auto importanți, inclusiv grupul chinez Chery Auto, despre o potențială tranzacție în țară.

Săptămâna trecută, premierul italian Georgia Meloni a vizitat China pentru a stimula cooperarea cu a doua mare economie mondială și a reseta tranzacțiile comerciale, după ce Italia a renunțat la proiectul „Belt and Road”.

viewscnt
Afla mai multe despre
dongfeng
italia