IATA revizuiește în creștere estimările de profit pentru industria aeriană

IATA revizuiește în creștere estimările de profit pentru industria aeriană
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2024

Companiile aeriene mondiale și-au revizuit în creștere estimările de profit din 2024 și se așteaptă la venituri de aproximativ 1.000 miliarde de dolari, datorită numărului record de călători, arată datele publicate de Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Industria aeriană ar urma să genereze anul acesta un profit de 30,5 miliarde de dolari, față de 27,4 miliarde de dolari în 2023, operatorii aerieni reușind să țină sub control costurile cu forța de muncă, în pofida recentelor greve, scrie Agerpres.

Elon Musk, chemat în judecată pentru acuzații de insider trading CITEȘTE ȘI Elon Musk, chemat în judecată pentru acuzații de insider trading

Datele vin după patru ani de declin al industriei și pierderi de 140 miliarde de dolari în 2020, în urma restricțiilor de călătorie impuse în pandemie.

"Evoluțiile sunt peste așteptări, în special în Asia", a afirmat directorul general Willie Walsh, pentru Reuters, în marja reuniunii anuale a IATA.

Randamentul per pasager - sau suma medie plătită pentru un pasager pentru a zbura o milă (1,6 km) - ar urma să urce cu 3,2%, comparativ cu 2023, în timp ce indicatorul pentru transportul de marfă se estimează că va scădea cu 17,5% în 2024, pe fondul revenirii la normal a transportului, după boom-ul din pandemie.

În Asia, IATA se așteaptă în acest an la un profit de 2,2 miliarde de dolari, în pofida redresării lente a călătoriilor internaționale în China. În America de Nord, profitul ar urma să se situeze la 14,9 miliarde de dolari.

IATA reprezintă mai mult de 300 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a peste 80% din traficul aerian mondial. 

viewscnt
Afla mai multe despre
iata
industria aeriană